Thanksgiving Thankful

Christmas Guide

CLEARANCEJulen kaldes ofte for den bedste tid på året. Dog byder den ofte også på en utrolig lang indkøbsliste, et større julegaveræs, julefrokoster, alkohol og søde sager i (lidt for) lange baner.. Føler du dig allerede overvældet ved tanken? Jeg kender i hvert fald den følelse. Derfor har jeg lavet en juleguide, som hjælper jer igennem den kære juletid uden stress, søvnmangel, træt hud eller ekstra kilo på sidebenene. 🙂 


Komplimenter dig selv
Juletiden handler om kærlighed, og lad det også være en tid, hvor du er ekstra kærlig overfor dig selv. Glem ikke dig selv i travlheden. Start hver morgen i december med at fortælle dig selv i spejlet eller i tankerne 5 ting, som du er glad for ved dig selv. Glem ALT om det, du ikke er tilfreds med. Jeg kan love dig for, at din selvtillid vil stige til vejrs og gøre dig i stand til at komme igennem hele julen med endnu større overskud.

God karma
Husk at denne tid handler om at give. Studier viser, at når man arbejder frivilligt, donerer eller giver penge til et godt formål, da øger man også sin egen lykke og bliver mere tilfreds. Selv små beløb giver øget lykkefølelse, og det behøver altså ikke vælte dit (i forvejen julepressede) budget. Personligt har jeg lige støttet Julehjælpen.

Strukturér din kalender
At tænke på alt det man skal nå, kan i sig selv virke overvældende og uoverskueligt. Sæt dig ned en halv time og skriv udførligt ind i din kalender hvad, hvornår og hvordan. Det giver en ro, at tiden på den måde ikke pludseligt kan løbe fra dig, og at du har en plan. Du mærker en ro umiddelbart efter, at kalenderen er skrevet. Min kalender er allerede fyldt med: “julegaveindkøb”, “skrive julekort”, “julepynte”, “bage”, “handle/lave julens værtindegaver”, “mig-tid” (ekstra vigtig denne måned) mm……

Sunde alternativer
Den søde juletid er fyldt med ekstra gode og søde sager, og det giver god mening, at mange ender med et par ekstra kilo på sidebenene efter december måned. Men det kan altså undgås, hvis man bare er lidt ekstra sund de dage, man ikke skal til julearrangementer og laver sundere alternativer til bare nogle af julearrangementerne. Lad være med at tænke alt eller intet! Når du spiser æbleskiver, er du så ikke tilfreds efter 2 eller 3? Eller skal du spise 8 og have ondt i maven, før du har fået nok? Moderer og prioriter.

Prioter din søvn mandag-onsdag
Julefrokoster og -arrangmenter kan hurtigt stjæle mange timer fra søvnen, hvilket hurtigt kan gøre dig irritabel, miste overskuddet og gøre dig modtagelig overfor selv den mindste snue. Sørger du for minimum tre dage i træk med en god nattesøvn (7-8 timer), da vil du booste dit immunforsvar og bevare overskuddet. Mandag-onsdag burde være en mulighed for de fleste at få sovet godt.

Træk vejret
Sørg for hver dag at tage 10 dybe indåndinger (4 sekunders indånding efterfulgt af 4 sekunders udånding). Det beroliger dit nervesystem og afstresser dig med det samme.

Spar hvor der spares kan
En af mine største bekymringer i juletiden er faktisk ikke det tidsmæssige pres, men at jeg ender med at bruge alt for mange penge! Julen er bare så dyr! Jeg har besluttet i år ikke at købe nyt tøj til julefesterne. Sæt nogle timer af til at gennemgå dit tøjskab og hav det sjovt med at prøve at sammensætte det på nye måder eller lån tøj af en veninde. Det giver følelsen af nyt tøj – helt gratis! Jeg sparer også ved ikke at købe værtindegaver men i stedet lave dem selv (mine værtindegaver i år bliver hjemmelavet konfekt og ghee (lidt hippie-agtigt hehe, men mange af mine veninder har udtrykt stor interesse, så jeg tror nu det bliver et hit! Og så er det altså lidt sjovere og mere personligt end de klassiske værtindegaver)

Stræk ud
Når man er stresset, øger man kroppens produktion af kortisol og sænker fedtforbrændingen. Blot 10-15 minutters udstrækning et par gange om ugen er nok til at sænke stressniveauet. Jeg gør brug af en yoga-app til 15 minutters udstrækning 3 gange om ugen. Det gør en kæmpe forskel for mig, mentalt og fysisk! Forebyggelse er og bliver det bedste værktøj!

Hold styr på tarmbakterierne
Sukker og gluten er svært at undgå i juletiden, hvilket der selvfølgelig skal være plads til. Men i for store mængder kan det virkelig skabe ravage i maven og tage lidt af det julehumøret. Derfor tager jeg hver dag et tilskud af probiotika og spiser A38. En rolig mave giver et roligt sind.

Kamille-damp
Lad dig ikke blive slået ud af kulden og forkølelser og lav et varmt kamille-dampbad, når behovet er der. Hæld kogende vand over økologisk kamillethe i en stor skål og placer dit hovede indover med et klæde/viskestykke således, at dampen ikke forsvinder ud. Kamillen virker antiinflammatorisk og udrensende, og er super effektivt mod forkølelse. Derudover holder det huden ren og pæn (som ofte kan blive lidt for rød og knoppet af indendørs centralvarme og de mange søde sager). Jeg laver gerne et kamille-dampbad forebyggende for at holde huden frisk og pæn hele julen igennem.

Skidt pyt!
Sidst men ikke mindst, og det er nok mit allerbedste råd. Sig “skidt pyt!” Når du ikke det hele? Hvad så! Julen handler om glæde og kærlighed, og jeg er sikker på, at dine omgivelser er langt mere taknemmelig for dit gode humør, end at du helt udbrændt også nåede at lave hjemmebagte julekager. Skær ned på kravene og forventningerne til dig selv. Du behøver ikke nå det hele. Hvad er det vigtigste for dig?

Hvad er din største udfordring her i juletiden? Og har du nogle gode juleråd, du vil dele med os andre? Skriv gerne i kommentarfeltet ❤️

P.S. Følg med på torsdag! Jeg har været ude og snakke med Chris MacDonald! Spændende snak om trivsel i Danmark. Vi har de fleste grundlæggende forudsætninger for trivsel, men der er stadig særligt ét område, vi kan gøre bedre… Vi skrives! 🙂

Keep calmIt's only christmas

– Kærlig hilsen Julie/HappyHealth – 

Følg mig på Facebook og Instagram

//For english version press “English Translation” in the menu. Today I give you my best christmas guide to avoid stress. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Thanksgiving Thankful