Unhealthy Health

Thanksgiving Thankful

SAM_0647SAM_0646SAM_0667Kære læsere, 

I anledningen af “Thanksgiving” synes jeg, at vi alle skal reflektere lidt over, hvad vi har at være taknemmelige for her i livet. Jeg synes, at vi burde “udnytte” dagen til at udvise lidt mere taknemmelighed – ikke mindst fordi der er så mange positive effekter ved det (læs hvilke nedenfor).  


I dag fejres “Thanksgiving”, som er en amerikansk tradition, der handler om at samle hele familien over et stort festligt måltid. Oprindeligt stammer traditionen fra pilgrimmenes og indianernes fest efter en veloverstået høst. Det er en tradition, der til forskel fra mange andre, ikke handler om et stort gaveræs men i bund og grund om “bare” at være taknemmelig. Der er efterhånden flere og flere danskere, der tager traditionen til sig herhjemme, og jeg synes virkelig også, at den har et fantastisk budskab og formål.

Personligt stiftede jeg selv første gang bekendtskab med traditionen for to år siden, da jeg var på udveksling i USA. Mine roomies og jeg brugte to dage i køkkenet og kastede os ud i de traditionelle retter efter alle kunstens regler. Det var utrolig hyggeligt og skønt, da vi endelig kunne nyde det måltid, der var blevet lagt så meget kærlighed og arbejde i. Det er desværre ikke en tradition i min familie (endnu!), men jeg håber på at få dem overtalt… Fejrer I Thanksgiving?

Om man fejrer Thanskgiving eller ej, så synes jeg, at vi alle burde anvende lejligheden til at være ekstra taknemmelige, ikke mindst fordi: 

At være taknemmelig hver dag er livsforlængende

Taknemmelige mennesker knytter flere følelsesmæssige bånd med andre mennesker og har flere og nære venner

Taknemmelighed giver ro og virker afstressende

Taknemmelige mennesker oplever verden mere positiv

Mens man er taknemmelig, er det umuligt at føle sig nedtrykt

Er man taknemmelig hver dag, vil man over tid skabe nye nervebaner i hjernen, der vil fremme positive følelser og tanker

– Kærlig hilsen Julie/HappyHealth – 

Følg mig på Facebook og Instagram

//For english version press “English Translation” in the menu. Today it’s about the thanksgiving tradition and why I absolutely love it. The tradition is a good time for being extra thankful. Read more on today’s post about why you should be more thankful.. Prolonged life, more close friendships – just to mention a few!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Unhealthy Health