How I am Happy //FitbySophy

1 minute meditation

Mere ro, koncentration, overskud, energi, glæde, længere levetid, hukommelse, afstressning, pænere hud, færre rynker, bedre sultfornemmelse…SAM_0403

Listen over de positive effekter af meditation og mindfulness er lang. Alligevel synes jeg, at det kan være svært at få gjort til en vane i min hverdag. For mig er problemet, at når jeg endelig har tid, så ender jeg ofte på sofaen. Det kunne i sig selv også være god afslapning. Problemet er bare, at det for mig ofte medfører både TV, computer og mobil på samme tid – og selvom jeg føler, jeg hygger mig, så er det desværre ikke afslappende for hjernen…

For at opnå de gode effekter skal man have “tankerne ud af hovedet” og være til stede i nuet og i kroppen. Heldigvis har jeg efterhånden fået øjenene op for, at det ikke nødvendigvis indebærer flere timer i skrædderstilling med lukkede øjne, førend det hjælper. Lidt er også godt, og derfor er jeg ret begejstret for denne øvelse, som jeg har til jer i dag. Den tager kun 1 minut!

1-minut meditation: Sæt dig på en stol med ret ryg og fødderne godt plantet i jorden. Placer hænderne på lårene og sørg for, at stillingen føles behagelig. Luk øjnene og træk vejret dybt – helt ned i maven og pust langsomt luften ud igen. Slip tankerne og bevæg dig ind i din krop. Fokuser på hvordan vejrtrækningen føles igennem næsen og helt ned i maven. Mærk hvordan din krop begynder at slappe af. Fortsæt dette i et minut. (Øvelsen er fra Iris Romerdahl)

Hvis I, ligesom mig, har svært ved at være mere “mindful” i hverdagen, så er 1 minutsøvelsen måske et godt sted at starte. Jeg vil i hvert fald give det en chance, og se om jeg bare opnår lidt af de gode effekter fra listen. Jeg har faktisk allerede fundet ud af, at et godt tidspunkt for mig er lige inden, jeg skal spise aftensmad. Det skaber også en dejlig ro lige inden måltidet, synes jeg. Har du nogle gode erfaringer/råd til at få mere mindfulness i hverdagen?

Jeg håber, at jeg med tiden vil kunne lære at begynde at meditere i længere tid ad gangen. Det er jo næsten idioti ikke at gøre det, når man kender til alle fordelene. Men man må jo starte i det små, og 1 minut kan jeg godt sætte af om dagen! 🙂

//For english version press “Google translate” in the menu. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

How I am Happy //FitbySophy