Why you should be nice to others

Healthy Digital Habits

Kære læsere,

I dag deler jeg mine nye sundere mobilvaner. Den sidste tid har jeg her på bloggen sat fokus på mobilforbrug og sociale medier, og hvordan de påvirker vores liv og samvær. Jeg synes, at teknologiudviklingen er fantastisk, og den medfører en masse muligheder. Den er dog gået så utroligt stærkt, og jeg tror ikke, at jeg altid får mig selv og mine værdier helt med – gør du?

Som prikken over i’et tog jeg en mobil-afhængigheds-test, som viste, at jeg nok ikke har det sundeste forhold til min mobil (den kan du tage HER). Derfor har jeg gået mine vaner i sømmene samt gjort brug af Sabrinas gode råd, og jeg har fundet frem til nogle sundere mobilvaner. Jeg er i fuld gang med at gøre dem til en fast del af min hverdag.

Mine sundere mobilvaner:

Morgenrutine: Jeg vil undgå, at min morgen blivgodmorgener en forlængelse af arbejdsdagen eller rod til bekymringer og for mange tanker. Derfor er mobil, computer, arbejdsmails og sociale medier nu helt udelukket fra min morgen. Min morgen skal være ”hellig” og en rolig overgang fra søvn til dagen og alle dens strabadser. En god dag skal starte med en god morgen, og jeg vil ikke allerede fra morgenstunden af blive bombarderet med, hvad andre spiser, træner eller gør. Det er ikke en sammenligning, jeg har godt af – særligt ikke fra det sekund jeg vågner.

Måne-ikon: Jeg bruger min telefon og Facebook i forbindelse med mit arbejde, og jeg kan derfor ikke være helt offline i arbejdstiden. Jeg slår dog måne-ikonet/”forstyr ikke” på min iphone til, mens jeg arbejder. Måne-ikonet gør, at jeg kan vælge, at ingen beskeder, opkald eller noget som helst kan forstyrre mig. Helt genialt er, at man kan vælge, at “gentagede opkald”, dvs. hvis nogle ringer flere gange (og tydeligvis virkelig skal have fat på dig), så ringer den med lyd.

Dette måneikon slår jeg også til, når jeg er social. Jeg vil ikke være til rådighed andre steder end her og nu og overfor den/dem, som jeg er sammen med. De fortjener 100% fokus. Der er ikke noget værre, end når mobilerne ligger og larmer og fjerner ens opmærksomhed i tide og utide.

Inspire with your presenceTrods min mobil på denne måde ikke forstyrrer mig med vibrationer og ringetoner, så kræver det stadig viljestyrke ikke selv at åbne den og tjekke sociale medier osv. Ligesom det er umuligt at holde sig fra slikskålen, hvis den står fremme, så er det altså virkelig svært at kontrollere sit mobilforbrug, når den jo ligger lige der foran dig med alle dens muligheder…

Derfor er jeg i fuld gang med at prøve forskellige apps, der kan hjælpe mig med dette, og jeg skal nok skrive, når jeg har fundet den, jeg bedst kan lide. Mange af dem, synes jeg dog indtil videre, ikke er særlig gode. Måske du kender en god app til dette?

Aftenrutine: En time inden sengetid vil jeg heller ikke bruge min mobil eller computer. Først og fremmest undgår jeg det blå lys fra mobilskærmen, som forringer min søvn, men allervigtigst, så har jeg bedre mulighed for at koble af og få helt mental ro til natten. Jeg har ambitioner om at blive mobilfri to timer, inden jeg skal sove, men jeg starter lige med en. Jeg har fundet mit gamle vækkeur frem, og det har virkelig hjulpet mig. Nu hvor jeg ikke længere bruger min mobil som vækkeur, da er mit soveværelse blevet en mobilfri zone. Og det har været en af de bedste ændringer for mig! Allerede første aften sov jeg meget bedre. Mine tanker var frie og handlede ikke om, hvad der skete på instagram. Bedst af alt så læste jeg for første gang i lang tid en god bog, inden jeg faldt i søvn. 🙂

Med mine nye sundere mobilvaner, håber jeg på et liv med mobil, computer og sociale medier og alle deres goder UDEN også at miste nærvær og fokus. Har du andre tips til sunde mobilvaner, der hjælper dig?

– Kærlig hilsen Julie – 

Følg mig på Facebook og Instagram

//For english version press “Google Translate” in the menu. Today is about healthy mobile habits. I have done a lot of research and have now made a set of healthy mobile habits. I want a life full of all the benefits of technology without loosing presence, social value or joy. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Why you should be nice to others