Super Soup Supper

Unhealthy Health

mig italyKære læsere,

I dag skal det handle om “usund sundhed”. Jeg tror, at vi er mange, der efterstræber “sundhed” uden helt at være klar over, om vi reelt set nu også bevæger os i den rigtige retning?? Jeg kender i hvert fald selv til følelsen af at leve SÅ sundt, men hvor jeg i virkeligheden var det stik modsatte…

Hvornår er man overhovedet sund?

I dag deler jeg mine tanker om emnet, og ikke mindst hvornår jeg selv føler mig allermest sund. Tro det eller ej, men det er faktisk ofte, mens jeg spiser noget “usundt”. 


Min sundhedsoptik 

Er sundhed “bare” lig med fravær af sygdom og skavanker? Nej! I min optik er evnen til at bevæge sig frit uden smerter eller besvær selvfølgelig en faktor, der bidrager til min livskvalitet og sundhed. Men kan man være fysisk rask uden at være glad? JA, og derfor er sundhed for mig meget mere, end hvad der fx står på vægten, eller hvor mange koldbøtter jeg kan lave. Altafgørende for, at jeg føler mig sund, er tilstedeværelsen af velvære, nydelse, frihed, lykke, latter og glæde – og jo, en sund fysik påvirker selvfølgelig alt dette i højere eller mindre grad.

Sundhedsidealet – er det overhovedet sundt? 

I den vestlige verden kan ingen af os undgå at blive påvirket af sundhedsidealet, som ofte også er et slankeideal. Vi bliver tudet ørerne af med, at sundhed indebærer et slankt taljemål, massevis af timer i fitnesscentret og ikke mindst glutenfri hjemmebag…

Jeg synes, at det er rigtig synd, at mange mennesker faktisk virkelig formår at leve op til dette ideal (hvilket er utrolig imponerende), men uden at være klar over, at de ikke nødvendigvis bliver så sunde eller glade, som de føler, de burde – for nogle endda tværtimod. Sund kost og bevægelse ER fantastisk sundt, men hvis det tager tid og energi fra alle de andre (vigtige!!!) elementer i sundhed, såsom socialt samvær, da bliver det direkte usundt! (Jeg HAR været der!).

Er du ikke glad? Så er du ikke sund  

Jeg kan selvfølgelig heller ikke undgå at blive påvirket af sundheds- og slankeidealet, og det er for mig stadig en udfordring at blive inspireret af alle de gode råd på markedet uden at lade dem blive pligter og byrder. Og jo, jeg går op i at være slank og føle mig godt tilpas i min krop, fordi det er en del af min selvtillid og følelse af at være tilfreds med mig selv. Det har dog desværre taget mig lang tid at indse, at den meste effektive vej til et smukkere ydre er en sideeffekt ved glæden – og ikke omvendt!

Min sunde hverdag indebærer derfor mere end sunde kost- og motionsvaner. Sociale aftaler, meditation, yoga, lange rolige gåture, chokolade, spise ude, kys og kram er alle centrale elementer i min sundhed. De er allesammen brændstof til mit lykkebarometer og dermed ren sundhed for mig og min krop. Er jeg glad? Så er jeg også sund. Er jeg ikke glad? Så er jeg ikke sund.

Mine bedste sundhedsråd til dig

Glem tanken om at “hvis jeg liiige taber de sidste kilo, så er jeg tilfreds og lykkelig”. Gå efter lykken og glæden, og den slanke krop vil komme af sig selv. For er du glad, så trøstespiser du ikke, du overspiser ikke, og du bliver i stand til at lytte til din krop – om det så er et glas vin, chokolade, en løbetur eller et æble. Der er plads til det hele, når du husker at nyde, for da forstå kroppen at moderere og prioritere.

Gå efter glæden, lyt til din krop, behandl den med respekt og kærlighed – og den svarer igen med balance, mentalt og kropsligt.

“Når jeg, i samvær med mennesker jeg holder af, nyder en lækker dessert, kan jeg mærke glæden sprede sig i hele kroppen – og det er ét af de tidspunkter, hvor jeg føler mig allermest glad” – Julie/HappyHealth

Hvad vil du gøre i dag for at blive lidt gladere (- og dermed sundere)? Del i kommentarfeltet med os alle ❤️

– Kærlig hilsen Julie/HappyHealth – 

Følg mig på Facebook og Instagram

//For english version press “English Translation” in the menu. Today it’s about “unhealthy health”. I think a lot of us are striving for a healthier life without actually getting any healthier – maybe even getting the opposite instead? I talk to you about my opinion on what health is, how I keep myself healthy and not least what I think about the media’s health view and ideal. I do not think it’s that healthy! 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Super Soup Supper