The Gut is the new "black"

Ghee, ghee, ghee (klaret smør)

rgødgheeKære læsere,

I dag får I, som lovet, en opskrift på ghee (klaret smør), som jeg personligt vil anbefale til alle, men særligt, hvis du døjer med en mave, der driller… Jeg har selv anvendt ghee i et stykke tid nu, og det har været utroligt gavnligt for mig – og min mave! 😉 Efter at have anvendt ghee i knap to måneder enten som stegemiddel, på min grød, og hvornår jeg ellers kan komme til det, da har jeg kunne vinke farvel til en del oppustethed, maveknep, og en mave der har det med at gå i stå… Det skal siges, at jeg har anvendt op til 2 spsk om dagen.

Hvad er ghee? Ghee er klaret smør, der fremstilles ud fra almindeligt, usaltet smør. Ghee er smør, hvor vand, protein (laktose og kasein) og urenheder er fjernet, og der således kun er den rene mælkefedt tilbage. Ghee er derfor særlig velegnet, hvis man lider af fx laktoseintolerance eller -allergi.

Hvorfor er ghee bedre end almindeligt smør? Selvom Ghee udelukkende fremstilles ud fra smør, er dets egenskaber dog meget forskellige. Læge Charlotte Bech (læs mit interview med Charlotte HER) fortalte mig, at ghee indenfor den indiske lægetradition ayurveda bliver anvendt til at kurere/forbedre stort set alle lidelser. Ghee nærmest smører cellevæggene i tarmen og genopretter en sund tarm, fremmer optagelsen af næringsstoffer samt giver varme i kroppen indefra.
Ghee er blevet anvendt i Indien i flere tusinde år, og det fremmer blandt andet mere energi, hukommelse, intellekt samt bedre fordøjelse, hud, nerver og celler. Ghee’s fedtsammensætning gør, at hele 96% bliver absorberet – mere end nogen anden olie- eller fedtkilde.

Det bliver i hvert fald ghee, der skal på min risengrød i den kommende juletid! 😉

Følg mig på Facebook og Instagram

ghee endelig

ghee11ghee11111ghee1gheeeeee

 Hav en dejlig weekend 🙂

– Kærlig hilsen Julie – 

Følg mig på Facebook og Instagram

//For english version press “English Translation” in the menu. Today I give you a recipe on ghee. A butter free of lactose and full of many different health benefits, not least beneficial to the gut! 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

The Gut is the new "black"