Interview about social media and technology part 2 //Sabrina

Er du afhængig af din mobiltelefon?

mobil

Kære læsere

Her på bloggen handlede sidste uge om vores brug af sociale medier og teknologi generelt, samt hvilke konsekvenser det kan have for os. I forlængelse deraf kan I i dag teste Jer selv, om hvorvidt I er afhængige af jeres mobiltelefon. Hvis du kan svare ja på fem eller flere af spørgsmålene nedenfor, kan det være tegn på, at du er afhængig eller muligvis er i risikozonen for at blive det. Et overdrevent forbrug af mobiltelefoner kan påvirke dit nærvær og koncentrationsevne og fjerne livsværdi og glæde. (Testen har jeg fundet på TV2).

 1. Tager du nogensinde dig selv i at bruge mere tid på din telefon, end du havde regnet med?
 2. Tilbringer du ofte tid med at kigge på din telefon uden at tænke over det, på trods af du kunne bruge tiden på bedre eller mere produktive ting?
 3. Mister du tidsfornemmelsen, når du bruger din telefon?
 4. Bruger du mere tid på SMS, Twitter og email, end du bruger på at tale med folk i virkeligheden?
 5. Tilbringer du mere og mere tid på din telefon?
 6. Ville du gerne være mindre forbundet til din telefon?
 7. Sover du jævnligt med din telefon tændt ved siden af din seng?
 8. Tager du dig selv i at læse og besvare beskeder og mails på alle tider af døgnet – også selv om det forstyrrer det, du ellers er i gang med?
 9. Sender du beskeder, mails og surfer på nettet, mens du kører bil eller udfører andre aktiviteter, der kræver dit fokus og din koncentration?
 10. Føler du, at dit brug af din telefon nogle gange mindsker din produktivitet?
 11. Er du tøvende i forhold til at skulle være uden din telefon selv i kort tid ad gangen?
 12. Når du forlader dit hjem, har du altid din telefon med, og du føler dig utilpas, hvis du ved et uheld efterlader den derhjemme eller i bilen, hvis du ikke har dækning, eller hvis den er i stykker?
 13. Når du spiser, ligger din telefon altid på bordet?
 14. Når din telefon ringer, bipper eller vibrerer føler du en intens trang til at tjekke den?
 15. Tjekker du din telefon uden at tænke over det – også selvom du ved, at du højst sandsynlig ikke finder noget nyt eller vigtigt på den?

Puha.. Udover spørgsmål 4 og 5, så kan jeg faktisk svare ja til alle de andre!! Spørgsmål 11, 12 og 14 er dog ikke så problematiske for mig, så de skulle nok snarere være en delvis ja/delvis nej for mig. De spørgsmål handler for mig mere om, at jeg gerne vil kunne være til rådighed, hvis fx min familie og nære har akut brug for at komme i kontakt med mig, snarere end at jeg bare har brug for at kunne være på mobilen og dens apps. Men uanset, så er jeg langt over fem, som altså antyder, at mit forhold til min mobil er usundt! Hvordan er dine svar? Jeg er straks gået i gang med at se nærmere på mine mobilvaner, og hvad jeg kan ændre. Alt det skal jeg nok dele med jer på bloggen snarest. Vi skrives ved! 🙂

– Kærlig hilsen Julie – 

//For english version press “google translate” in the menu. Today you have the possibility to take a test on whether or not you have healthy/unhealthy phone habits. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Interview about social media and technology part 2 //Sabrina