My Health Wish List

Christmas Cleanse

cleanse
Julen er fyldt med julemad, søde sager og alt for mange snaps. Altsammen skal der være plads til – og nyd det nu, for guds skyld! Der er intet, du kan spise, som er mere usundt end den stress, det medfører at føle dårlig samvittighed eller ærgrelse over noget, du har indtaget! Dog tror jeg, at vores krop vil være utrolig taknemmelig for en hjælpende hånd til al dens ekstra udrensningsarbejde i julen.


Jeg selv sørger for at booste min krops egne udrensningsprocesser her i juletiden. Til dette indeholder naturen heldigvis en række vidundermidler, der hjælper:

Ingefær er basisk og modvirker al den syre, som vi får fra julemaden og alkoholen. Ingefær gavner maven, der i denne tid kan komme på lidt ekstra arbejde. Derudover er ingefær effektivt til at bekæmpe tømmermænd, og en kop kogt vand med ingefær og citron er det allerførste, jeg drikker dagen derpå – faktisk drikker jeg det som det første hver morgen!

Gurkemeje virker anti-inflammatorisk og er et godt middel mod den ekstra inflammation, der kan opstå i kroppen pga. for meget sukker og for lidt søvn. Gurkemeje øger immunforsvaret, som er særlig gavnligt i denne kolde og mørke tid. Derudover er der nogle, der mener, at gurkemeje ligefrem kan sætte en stopklods for kroppens evne til at gro nye fedtceller og tage på i vægt. Hmmm.. Ville ikke være helt dårligt her i julekage-tiden 😉 Gurkemeje smager rigtig godt i varme retter og supper og tilfører retten en flot gul farve.

Citroner er sure, og det får kroppen til at aktivere leveren og nyren – to vigtige organer til at udrense. Citron virker desuden vanddrivende og hjælper din krop til at skylle affaldsstoffer ud. Citron virker mod forstoppelse og halsbrand, hvilket mange kan opleve efter for meget fed og sukkerholdig mad.

Kål er fyldt med vitaminer og fibre, der sikrer en god mæthedsfornemmelse og kan forebygge, at du ender med at spise 20 æbleskriver. Den klassiske jule-rødkål er derfor ikke den værste ret at kaste sig over ved julebordet. Vær dog opmærksom på, at mange af de købe-færdige varianter er proppet med sukker, der desværre spænder ben for nogle af sundhedseffekterne.

– Kærlig hilsen Julie/HappyHealth – 

Følg mig på Facebook og Instagram

//For english version press “English Translation” in the menu. Today I give you my best advices on how to help your body detox during Christmas time. There is plenty of room for all the delicious Christmas food as long as you take extra good care of your body in the daily day..

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

My Health Wish List