Glutenfree and dairyfree quinoa wraps

My Best Travel Tips

IMG_8293IMG_8101Kære læsere

Føler du nogensinde rejsestress ved tanken om at være væk fra dine sunde vaner og ende med ekstra kilo på sidenbenene? Den følelse kender jeg alt til, men jeg har efterhånden endelig lært, hvordan jeg skal rejse, så jeg undgår både stress og de ekstra kilo 😉

Som I, der følger mig på Instagram, ved, så har jeg lige været 6 dage i Italien. Der har den selvfølgelig stået på en masse fantastisk italiensk mad, pizza og pasta. Og hvor har det været lækkert! Jeg nød det virkelig i fulde drag, men det er faktisk ikke noget, jeg altid har været særligt god til… Engang kunne jeg have svært ved at nyde en ferie fuldt ud, fordi jeg brugte alt for meget energi på at bekymre mig om at være sund og ikke ende med de ekstra kilo. Og hvilken skam – særligt når det endda slet ikke behøver at ende sådan. Det er nemlig muligt at både nyde og koble helt af uden at blive hverken tyk eller usund. Tværtimod så er det altså ren sundhed for sjæl og krop at komme ud af rutinen og bare være til og slappe af – både mentalt og fysisk.

Hvordan slår vi så den dårlige samvittighed ihjel og undgår de ekstra kilo? Her kan i læse mine bedste rejsetips, der i hvert fald fungerer for mig:

Hav den grundlæggende sundhed (og maven!) i orden: Først og fremmest sørger jeg for at vedligeholde mine grundlæggende sundhedsrutiner: jeg medbringer mine vitaminer og livets olie. Derudover medbringer jeg probiotika, fiber husk og kamillete-breve for at holde min mave sund og i gang (den har det med at gå liiidt i stå på en ferie, hehe).

Bevæg dig: Sørg for at være aktiv – men på den sjove måde! Når jeg er på ferie, så har jeg endelig lært ikke at sætte mål på forhånd som fx at skulle løbe, gå i fitness eller anden motion. Det vil blot medføre pligter og stress – og dårlig samvittighed, når man ikke får det gjort alligevel. Lige såvel som din hjerne har brug for ferie, så har din krop det også – og det kan man ligeså godt udnytte, når man rejser. Det betyder dog ikke, at jeg slet ikke bevæger mig! IMG_8183Min rejse i Italien stod bl.a. på en masse shopping, og der er jeg sikker på, at vi fik gået kilometervis! Derudover boede vi i et smukt naturområde med bjerge og bakker, hvor vi vandrede rundt for at se det hele. Selvom målet ikke var motion, så fik jeg altså rørt mig en masse alligevel.

Er man afsted, hvor turen hverken står på shopping eller vandretur, da svøm en ekstra omgang i poolen, gå en tur langs stranden eller dans ekstra godt på natklubben. 🙂

Spis godt men gå ikke amok: Når man er ude at rejse, så er man ofte ude at spise en del på restaurant. Tidligere fandt jeg hurtigt det sundeste på menukortet fremfor at vælge det, jeg havde allermest lyst til.. Sådan rejser jeg altså ikke i dag! Der er nemlig plads til at nyde lækre spændende retter – for mig er nøgleordene bare moderation og prioritering. Hvad har jeg mest lyst til? Hvor meget behøver jeg at spise for at blive tilfredsstillet?

IMG_8255

Prioritér: Når jeg fx vidste, at vi skulle ud og spise lækker italiensk pasta om aftenen, så var det bare ikke den dag, at jeg også spiste en tung pastaret til frokost eller stor is om eftermiddagen. Jeg spiste hellere lidt lettere i løbet af den dag og prioriterede på den måde at nyde pastaretten fuldt ud om aftenen.

Moderér: Italien er kendt for deres lækre is, og dem fik vi da også et par stykker af. Jeg spurgte mig selv, hvor meget jeg behøvede at spise for at blive tilfredsstillet? Jeg valgte derfor bare et par kugler hver gang fremfor en kæmpe is med det hele. Lidt, men godt!

Vand, vand, vand: En ferie betyder typisk også mere alkohol og læskende drikke. Dette punkt er nu ret nemt for mig, da jeg aldrig har været særlig vild med hverken sodavand og lignende. Jeg prioriterer i hvert fald i højere grad lækker mad og desserter. Derfor holder jeg mig altid til vand og danskvand. Du er selvfølgelig på ferie, og du skal ikke føle afsavn. Det handler igen om prioritering. Hvad har du mest lyst til? Det skal ikke være alt eller intet.

Har du alligevel svært ved at slappe af og nyde så mind dig selv om, at du efter ferien er tilbage til dine vante sunde vaner, og at du netop derfor med ro i sindet ”kan bryde ud”.

“Det er ikke, hvad du gør i ny og næ, der gør dig hverken tyk eller usund – det er, hvad du gør i hverdagen, der tæller.”

– Kærlig hilsen Julie – 

Følg mig på Facebook og Instagram

//For english version press “google translate”. Today you’ll get my best travel tips. Once I struggled with letting go of my healthy habits while traveling. Today I know better. I have finally learned how to travel without loosing any joy or gaining weight! 😉  

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Glutenfree and dairyfree quinoa wraps