Training Motivation

Celebrating mom – and life!

SAM_1545

SAM_1548SAM_1551SAM_1549

Forleden da min mor havde fødselsdag, lavede hun denne lækre jordbærlagkage. Hvor var det skønt med lækker mad og dejligt selskab. Husker du i ny og næ at slå fornuften fra og også nyde, uanset om det er “sundt” eller ej? Det er faktisk virkeligt vigtigt! Og jeg har desværre ikke altid været god til det. Men det er der nu alverdens gode grunde til at blive. Glæde, nydelse og socialt selskab er alle ren sundhed for kroppen. Faktisk er der undersøgelser, der peger på, at man har et højere stofskifte, når man er social (læs fx mere om dette i denne artikel på videnskab.dk HER.) Engang var det typisk mig at sige “bare et lille stykke”. Så fik jeg et lille stykke på tallerkenen, som hverken tilfredstillede min øjne eller min mave, da det alt for hurtigt forsvandt. Det opbyggede så bare en “craving” efter mere, og jeg endte pludselig med at tage 10 små stykker – og så kunne jeg jo ligeså godt have spist den halve kage fra starten af! Og netop fordi jeg ikke levede op til min første forventning til mig selv om kun at tage et stykke, så blev jeg bare irriteret på mig selv… Og ja, det medførte bare stress i min krop! Nu fokuserer jeg på nydelsen, og nu tager jeg i stedet for ét stykke kage i stor nok størrelse til, at jeg bliver tilfredsstillet og ikke nødvendigvis behøver et ekstra stykke! 😉 Hvis du genkender følelsen af at have svært ved at nyde og give slip, så tænk på, at det faktisk er godt for både sind og krop at gøre i ny og næ. Så du kan faktisk give slip med helt god samvittighed.

//The other day was my mom’s birthday and she made this delicious birthday cake. At special occasions I love indulging in all the treats and there IS room for that. The joy, the pleasure and the social company are all pure healthiness for the body. Studies actually indicate than when being social you boost your fat burn. Once it would be typically me to say “Oh, I will just have a little piece of the cake”. But that little piece on my plate did not satisfy either my eyes or my stomach and it only left me wanting for more.. It gave me a craving and could suddenly result in me taking 10 little pieces of cake!! In the end I could just have gone for half the cake from the beginning! This way made me irritated at myself because I did not live up to my own expectations of only eating one little piece. And that just led to stress in my body.  Now I try to focus on the enjoyment and instead I go for one piece big enough to make me satisfied and not necessarily craving for more. If you recognize the feeling of not good at letting go and just enjoy try to remind yourself that it is actually healthy for your body and soul to let go once in a while. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Training Motivation