En glad hud er smuk hud

Vegansk linsesuppe

SAM_2495Som I ved, så spiser jeg “meat-free” 1-2 gange om ugen (kan du læse mere om HER). Derfor har jeg efterhånden fået kastet mig ud i en del vegetariske og veganske retter. Denne veganske linsesuppe er nem at lave, smager utrolig godt og mætter på en skøn og behagelig måde.

Bon appétit.

linsesuppe

– Kærlig hilsen Julie/HappyHealth – 

Følg mig på Facebook og Instagram


//Vegan lentil soup

As you know, I eat “meat-free” 1-2 times a week (you can read more about this HERE). Therefore, I have now tried several vegetarian or vegan dishes. This vegan lentil soup is easy to make, tastes incredibly delicious, and most importantly makes you feel full in such a comfortably way. It’s Vegan, vegetarian, gluten free, lactose free and sugar free. 

Bon appétit.

Ingredients (2 large servings):

4 dl lenses
2 dl coconut milk (full fat)
7 cups water
1 large onion
2 cloves garlic
2 large carrots
1 bell pepper
1 pinch cayenne pepper
1 teaspoon curry powder
1 teaspoon turmeric
1 teaspoon cumin
1 small handful of fresh spinach to dress with
Salt and pepper
Ghee or coconut oil for frying

How to:
Start by rinsing the vegetables and cut them into smaller pieces. Fry in coconut oil or ghee the garlic, onion and spices in a saucepan. When it got color and flavor add all the vegetables. Let them get some color also and add then lentils, water and coconut milk into the pan. Let it all simmer for 20 minutes. Blend to a nice and creamy soup. Season with salt and pepper and garnish with chopped fresh spinach.  

– Love Julie/HappyHealth – 

Follow me on Facebook and Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

En glad hud er smuk hud