Veganer, vegetar, kødspiser eller lidt af hvert?

Vegan Burger

SAM_2437– Scroll down for english version – 

Som lovet kommer her en opskrift på et “meat-free” måltid. I dag er det en vegansk burger! Den er allerede blevet en af mine yndlingsretter! Selv min kød-elskende kæreste er fan… Man savner slet ikke kød, og så bliver man mæt – på en dejlig let og behagelig måde. 

Denne burger lavede jeg med en vegansk linse/kikærtebøf, glutenfri quinoaboller, glutenfri løgringe*, pandestegte grøntsager, guacemole og hummus. 

*Løgringene er ikke veganske, da de er vendt i æg. 


Jeg er begyndt at indføre 1-2 dage om ugen, hvor jeg ikke spiser nogle former for kød, hverken rødt kød, kylling, fisk osv. (kan i læse mere om HER).

SAM_2435SAM_2433SAM_2430veganske bøfferburgerbollerløgringe done

Skær bollen i to halve. Smør den ene halvdel med guacemole og den anden med hummus. Fyld burgeren med friske salatblade, løgringe, bøf, pandestegte squash- og peberfrugtstrimler, pandestegte champignon og forårsløg. Velbekomme!

– Kærlig hilsen Julie/HappyHealth – 

Følg mig på Facebook og Instagram


//Vegan burger Recipe 

Today I give you a recipe on a meat free meal. Today it is a Vegan Burger. It’s already one of my favorite meals. Even my meat loving boyfriend likes it! You don’t miss meat and you get really full – in a comfortably light way. 

This burger I made with a vegan lentil/chickpea beef, gluten free quinoa buns, gluten free onion rings*, fried veggies, guacamole and hummus. I’ve started to eat meat free 1-2 days a week (read more about this HERE).

*The onion rings are not vegan since they are turned in eggs.

Vegan beef (6 big ones): 200 g boiled chick peas, 200 g boiled lentils, 40 g gluten free oates, 1 clove garlic, a little onion, paprika, cumin, salt and pepper.
How to: Mix everything together in a blender or food processor. Shape about 6 beefs and fry them on a pan on medium heat in coconut oil. They need approximately 5-6 minutes on each side. 

Gluten free quinoa buns (around 9-10 buns): 250 g quinoa flour, 150 corn flour, 50 g gluten free oates, 150 g nuts and seeds (I used a mix of lin-, sesame-, sunflower- and pumpkin seeds), 2 dl almond milk, salt, plus extra quinoa flour to roll out the dough. 
How to: Set the oven at 200 degrees. Stir all ingredients together well. If the mass is too dry add some water until you achieve the right consistency. The dough should be quite sticky, and you work best with it by rolling it out on quinoa flour. Form large but flat buns. Leave them in the oven for approximately 15 minutes, but look for them along the way.

Onion rings: 1 onion, 1 egg, 1 dl quinoa flour, coconut oil to fry them in. 
How to: Beat the egg out in a bowl. Mix it thoroughly. Cut out the onion in appropriate pieces. Turn them first in the egg mass and secondly in the quinoa flour. Add quite a bit of coconut oil on a pan and heat it up. When hot add the covered onion rings to the pan and fry them around 5-6 minutes. Turn them often so you make sure to get enough oil on the onions. 

Cut the bun into halves and add guacamole to one layer and hummus to the other. Fill the burger with fresh salad, onion rings, beef, pan fried squash and pepper, pan fried mushrooms and spring onions. Enjoy! 

– Love Julie/HappyHealth – 

Follow me on Facebook og Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Veganer, vegetar, kødspiser eller lidt af hvert?