Pain killers can give you pain

Are you a pleaser? Do you ever say no?

say nohonestHandler du ud fra frygt, og ud fra hvordan andre vil reagere?

Går du højt op i, hvad andre tænker om dig og dine handlinger?

Baserer du dit selvværd på andres bekræftelse og ud fra, hvor meget du gør for andre?


En “pleaser” er en person, der for alt i verden vil undgå konflikter og følelsesmæssige kriser. En pleaser undertrykker i høj grad sine egne behov til fordel for at tilgodese andres. Det kan ende med uopfyldte drømme og behov. En pleaser går utrolig højt op i, hvad andre mener og tænker og kan ende med at miste egne meninger og holdninger i forsøget på at mene det ”rigtige”.

Kan du genkende nogle af disse mønstre hos dig selv – eller måske hos nogle du holder af?

Selvom det er smukt at tænke på andre, så er dette i en usund grad. At være en pleaser kan medvirke stress, depression, dårlige relationer og kæresteforhold. Denne slags personer har utrolig svært ved at sætte grænser og søger hele tiden andres bekræftelse – eller i endnu højere grad søger de at undgå andres misbilligelse.

Har du svært ved at sige nej til andres ønsker eller behov? Også selvom de ikke nødvendigvis stemmer overens med dine?

Man er i farezonen for at føle sig udnyttet og aldrig få opfyldt sine egne behov. At gøre noget for andre er utrolig positivt, når det opstår af lyst – men ikke når det gøres pga. dårlig samvittighed eller angst for en konflikt.


Hvordan kommer man ud af den usunde pleaser-rolle?

Lær at sige nej: Det kan stadig gøres høfligt og uden at medføre konflikt. Når du siger nej i de situationer, hvor det ikke stemmer overens med dig selv og dine værdier, vil du hurtigt opleve, at omgivelserne ikke vil tage dit nej ilde op. Ofte kan det faktisk blot medføre respekt at stå op for sig selv.

Spørg efter det du selv ønsker: Ingen ved hvad du tænker eller føler, og hvis du ikke kommunikerer dine behov, vil dine omgivelser aldrig være i stand til at imødekomme dem. Vær ærlig og udtryk dig åbent omkring dine holdninger og meninger.

Gør noget for dig selv: Dit selvværd afhænger ikke af, hvor meget du gør for andre. Hjælp dig selv førend du hjælper alle andre. Hvad kunne du godt tænke dig at gøre? Gør det! Om det handler om at male, få en massage, vandre eller hvad som helst så gør det og vær ligeglad med, hvad andre tænker. Gør det dig glad, så er dét det vigtigste. Når du er i kontakt med dig selv og dine egne behov, da vil du bliver bedre til at foretage sunde valg, der gavner andre – og dig selv!

– Kærlig hilsen Julie/HappyHealth – 

Følg mig på Facebook og Instagram

//For english version press “English Translation” in the menu. Today it is about being a pleaser. What it means, why it is unhealthy and what you can do about it. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Pain killers can give you pain