Interview //Chris MacDonald

Pain killers can give you pain

mandleringefærpain

Kære læsere,

Forleden dag hørte jeg i radioen, at nye studier har vist, at et for hyppigt forbrug af smertestillende i sig selv kan forårsage smerter. Jeg kender mange, der spiser smertestillende, som var det slik, og jeg tænkte, at der er mange, der ville have gavn af fokus på samt mere viden om emnet – ikke mindst mig selv. Læs med og få at vide, hvorfor vi skal være forbeholdende overfor smertemedicin, hvornår det er i orden, og hvordan man på naturlig vis kan komme smerterne til livs.


De fleste af mine venner er i chok, når jeg fortæller dem, at jeg aldrig nogensinde har taget en smertestillende (kun een gang, da jeg fik lokalbedøvelse i forbindelse med en operation). Jeg skal ikke gøre mig hellig, for jeg ved godt, at det også handler om, at jeg er meget priviligeret ved sjældent at lide af hovedpine eller andre smerter. MEN…

Hvordan er dit forhold til smertestillende?
Hvor ofte tager du en hovedpinepille?

Nye undersøgelser viser, at hver dansker i gennemsnit tager 175 hovedpinepiller om året, hvilket svarer til en pille hver anden dag. Ifølge eksperter kan et vedvarende forbrug af smertestillende vedligeholde eller endda skabe smerter. Undersøgelser viser, at der er mange danskere, der lider af kronisk hovedpine netop forårsaget af for mange hovedpinepiller. Det skyldes, at man ved hyppigt forbrug vænner hjernen og smertesystemet til, at der kommer “hjælp mod smerterne”, hvorved smertetærsklen sænkes. Med tiden kan man endda ende med at blive immun overfor medicinen.

“Har du en smertestillende?”

Det er et spørgsmål, jeg har fået masser af gange fra veninder, fordi de havde ondt det ene eller det andet sted. Jeg har fuld forståelse for, at man har brug for smertestillende ved visse tilstande, sygdomme, stor smerte, alvorlig migræne osv, men tømmermænd? lidt ondt i maven? lidt hovedpine?

Lyt til din krop. Der er en grund til, at du har smerterne. Smerter er altid et symptom på noget andet. I stedet for at “dope” og fjerne symptomet, da tror jeg, at de fleste ville have gavn af at lytte og mærke efter årsagen, som kroppen jo netop så smukt forsøger at fortælle. Fjerner du kun symptomet og ikke årsagen, da vil du blot opleve smerterne vende tilbage igen og igen. Mærk efter hvilke ændringer der får smertere til at aftage, og hvilke der ikke hjælper…

Hvis du kan udelukke sygdom eller andre skavanker, der er årsag til din smerte, så er de følgende ofte mulige forklaringer:

Har du drukket nok vand?
Fået nok søvn?
Er du stresset?
Er du ikke glad for dit arbejde?
Problemer med kæresten eller veninderne?
Har du trænet for meget?
Siddet for meget stille?

Ofte skyldes fx hovedpine en eller anden form for ubalance i dit liv, og jo flere gange du “bare” spiser en hovedpinepille, da bliver det sværere og sværere at finde roden til problemet.

Smertestillende er et fantastisk middel for dem, som har brug for det, og I må ikke tro, at jeg miskender alles forbrug.

Mit budskab

er, at alle lidelser, skavanker og smerter dog i sidste ende er et signal fra kroppen. Så om du ender med at blive nødt til at tage smertestillende eller ej, da husk altid at spørge dig selv: hvad forsøger din krop at fortælle dig? 

Mine bedste fif mod smerter

Drik nok vand. Væskemangel kan give hovedpine

Læg dig ned og slap af i 20-30 minutter

Spis mandler. Mandler har et naturligt indhold af smertelindrende stoffer. 15 stykker skulle være nok

Ingefær – enten i mad eller i the. Ingefær lindrer smerte

Få nok magnesium og c-vitamin, da de begge bidrager til et bedre smertesystem

Hovedbundsmassage  – mest effektivt hvis du får en anden til det 😉

Meditation og yoga – for mange tanker og bekymringer kan give spændinger og hovedpine

Calcium beroliger nervesystemet. Spis fx en skål yoghurt – gerne en med gode mælkesyrebakterier, fx A38, og du vil berolige maven (og sindet)

Lav en varm kop the med honning i, hop under dynen og slap helt af

Stræk ud. Udstrækning kan afhjælpe og forebygge spændingssmerter


Skriv gerne i kommentarfeltet og del dine bedste råd med os alle. ❤️

– Kærlig hilsen Julie/HappyHealth – 

Følg mig på Facebook og Instagram

//For english version press “English Translation” in the menu. Today is about painkillers. Studies now show that painkillers can actually cause pain. The problem about painkillers is also that you only “kill” the symptom and not the reason. Then the pain will just keep on returning. Today is about when you should and should not eat pain killers plus I give you my best advices on natural ways to kill the pain. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Interview //Chris MacDonald