Velkommen til min blog (igen)

A good morning routine

moggnmorgenmooorgenDer er mange, der prioriterer søvnen om morgenen og derfor typisk ryger hurtigt ud af døren med en bolle i den ene hånd og en kaffe i den anden. Og ja, det er nok også det allervigtigste at få nok søvn.. Men for mig er det helt essentielt for resten af min dag, om jeg har haft en god morgen eller ej. En ”god morgen” er en morgen, der giver mig ro, overskud og energi til at klare dagens strabadser. En god morgen kræver, at jeg kommer tidligt nok op til at kunne lave morgenmad, en kop the og vigtigst af alt, at jeg har tid til at sidde og nyde måltidet stille og roligt. I min gode morgen er alt, der hedder arbejde eller tjekke facebook og instagram forbudt (det gør jeg vidst riiiigeligt resten af dagen!). Særligt i pressede perioder da er min morgen nærmest ”hellig” for mig og et vigtigt våben til at undgå at blive for stresset. Mine morgener ser dog desvære ikke tit nok sådan ud! Jeg skal altså blive bedre til det. Og det allerførste skridt er at komme tidligt nok i seng – det er nok dér, det tit går galt! Nå, men her er i hvert nogle punkter som inspiration til min “gode morgen”, der måske også er gode for dig.. Du kunne jo prøve dem i morgen? – det vil jeg i hvert fald forsøge 🙂

morg Stå tidligt nok op: At stå tidligt nok op så jeg har tid til at nyde de første timer af dagen er alfa og omega for resten af min dag. Nøglen til dette er selvfølgelig at komme tidligt nok i seng. En god morgen kræver , at man er udhvilet.
Glem computer, mobil og tablet: At tjekke arbejde og medier er bandlyst i min morgenrutine. Man skal helst undgå, at morgenen blot bliver en forlængelse af ens arbejdsdag. Din morgen er ”mig-tid”, hvor du skal koble fra for alt det andet.
Få blodgennemstrømningen i gang: At få gang i kredsløbet fra morgenstunden er en god måde at vågne på, og det sætter gang i forbrændingen. En god udstrækning af hele  kroppen er godt. Hvis muligt kan du også gå/cykle enten til toget eller hele vejen til arbejde, hvis man er heldig at bo i nærheden.
Giv kroppen næring: At spise et nærende måltid fra morgenstunden og ikke mindst have tid til at kunne nyde det i ro og mag er utrolig vigtigt ikke kun for dit velvære men for hele din fordøjelse. Det sender afstressende signaler til din krop, hvilket modvirker forstoppelse og ”cravings” senere på dagen. Et nærende og godt måltid sørger for, at du ikke føler dig sulten efter blot et par timer. Og heldigvis behøver et sådan måltid ikke at være besværligt. Kog fx et par æg og spis det til knækbrød eller rugbrød med avocado – min yndlingsmorgenmad!
Drik vand: Drik et stort glas vand som det første på helt tom mave. Gerne med citron i – det kickstarter nemlig din forbrænding og er godt for fordøjelsen, og så får du allerede et boost C-vitamin fra morgenstunden af. Og så smager det skønt!

mor instaMindful: Dette punkt er et, jeg prøver på at få ind i min morgenrutine. Morgenen skulle eftersigende være et rigtig godt tidspunkt til meditation, men jeg er desværre ikke så god til at få det gjort.. Måske jeg bliver det en dag. Men man behøver heller ikke at ændre alt på én gang!

Hvordan er din ”gode morgen”? Har i nogle gode forslag til, hvordan jeg kan forbedre min morgen?

//Many prioritize sleep in the morning and therefore typically end up with a toast in one hand a coffee in the other on the way out of the door. And yes, sleep is most likely the most important thing. But to me it is essential for the rest of my day that I’ve had a good morning. A “good morning” is a morning that gives me peace, strength and energy to face the day’s hardships. A good morning requires that I get up early enough to make breakfast, a cup of tea and most importantly, to have time to sit and enjoy the meal quietly. In my good morning all kinds of work, facebook, instagram and so on is completely forbidden. Especially during stressful times my mornings are almost “holy” to me and a very important weapon to fight the stress.  Here are some tips as inspiration to a good morning – maybe they are also good for you too? 

Get up early: Get up in time so that you are able to enjoy the first hours of the day. The key to this is of course getting in bed early. A good morning requires that you are rested.

Ban computer, mobile and tablets: Checking work and media is banned in my morning routine. Try to avoid that your morning gets an extension of your working day. Your morning is “me-time” where you must disconnect from everything else.

Get the blood flow going: Getting the blood flow going from the beginning of the day is a good way to stimulate the metabolism. A good stretch of the entire body is great. If possible, you can also walk / bicycle to the train or all the way to work, if one is lucky enough to live nearby.

Give your body the nutrition: Eat a nutritious meal in the morning and most importantly have tim to enjoy it comfortably and relaxed. It is important for your stress level and digestion. It sends relaxing signals to your body, which helps prevent constipation and “cravings” later on that day. A nutritious and good meal makes sure that you do not feel hungry after just a few hours. And it does not need to be complicated. Boil for example, a couple of eggs and eat it with crisp bread or rye bread spread with avocado – my favorite breakfast!

Drink water: Drink a large glass of water as the first thing on a completely empty stomach. Preferably with lemon in – it kickstarts your metabolism and is good for your digestion.

Mindfulness: I wish I was better at getting mindfulness into my morning routine. But honestly I am not. I hope that I will be one day because it is supposed to be so good for your entire wellbeing and health. But then again – you are not supposed to make all changes at once! 

How is your “good morning”? Do you have any suggestions on how I can improve my morning?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Velkommen til min blog (igen)