Livet er fedt!

Chia Porridge

SAM_2192SAM_2200

I morges prøvede jeg for første gang at lave “Chiagrød”. Jeg synes, at chiagrøden i sig selv er meget neutral i smagen og faktisk lidt kedelig, men når det piftes op med lækker topping, synes jeg, at den bliver rigtig lækker. Jeg valgte også at tilføre lidt skyryoghurt for konsistensens skyld. Et kæmpe plus til chiagrøden er, at den gør det meget nemmere at være sund i en travl hverdag. Grøden “sættes over” om aftenen og er klar til lige at spise næste morgen. Så er man ikke typen, der står op i god nok tid til at forberede et sundt måltid, så er chiagrøden altså en god løsning. Jeg kan i hvert fald varmt anbefale chiagrøden. Alt du skal gøre: Bland 2 spsk chiafrø med 2,5 dl mandelmælk og lad det stå i køleskabet natten over. I den første halve time er det en god idé at kigge til grøden for at se, om der skal tilføres mere mandelmælk. Chiafrøene suger nemlig meget væde til sig. Næste morgen kan du toppe grøden men bær, udskåret frugt, kokos, nødder eller hvad du kan lide. Chiafrø er sprængfyldte med omega-3, proteiner og antioxidanter. 2 spsk chiafrø tilfører kroppen mere omega-3 end en stor laksebøf og mere kalk end flere kopper komælk. Velbekomme.

//This morning I made my first Chia porridge. In itself the porridge-taste was very neutral and almost boring, I think, but when you add different toppings it tastes really good! The greatest thing about the Chia porrdige is that it makes a busy morning able to be healthy too, very easily. The night before you mix chia seeds and almond milk and let it rest in the fridge over night. Look at the seeds before going to bed and check if it needs more almond milk. Chia seeds absorb a lot of liquid. Chia seeds are a true super food. They are loaded with Omega-3, proteins and antioxidants. 2 table spoons of chia seeds (as in my recipe below) supplies your body with more omega-3 than a big salmon steak and more calcium than several glasses of cow milk. Enjoy!

1

  • Sara

    I recomend to stir everything after its been in the fridge for 15 min, otherwise the seeds will clump together and become a greesy mess!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Livet er fedt!