The Best Peanut Butter Salad Dressing

My top 6 to a flat belly

IMG_2358

– Scroll down for English version –

En flad mave er på de fleste menneskers ønskeseddel. Mange prøver at tabe sig og laver et utal af mavebøjninger med netop det formål at få en flad mave. Men en flad mave handler ikke “bare” om mavebøjninger og om at tabe sig… Ofte handler det i højere grad om at have en mave, der fungerer. En mave ude af balance kan medføre den klassiske mavedelle, oppustethed og alt det, der netop står i vejen for en flad mave.

Forstoppelse og oppustethed kan få selv den meget slanke til at se næsten gravid ud, men ikke mindst kan det medføre fordøjelsesproblemer, som atter kan medføre dårligere fedtforbrænding og større ophobning af affaldsstoffer. Udover den flade mave for mange er et skønhedsideal, så er det altså SÅ vigtigt for hele din sundhed og humør, at maven er i balance.

En sund mave i balance handler først og fremmest om det rette samspil mellem de forskellige mavebakterier. Lad os her bare skelne mellem “gode” og “dårlige”. Gode bakterier er gunstige for stort set alle processer i kroppen såsom et godt immunforsvar, højt stofskifte, effektiv fedtforbrænding, pæn hud, højt humør, god fordøjelse – og ja, også utrolig afgørende for en flad mave. De gode bakterier skal vi, selvsagt, have flest af.

Her er mine bedste tips til en sund, glad og flad mave. Punkt 2 og 6 er de allervigtigste og mest effektive for mig. Hvilke mon er det for dig?

 1. Citronvand. Start hver morgen med et stort glas vand med saft fra 1/2 citron på tom mave. Denne lille daglige vane har mange sunde effekter: virker udrensende og afgiftende, fremmer fordøjelsen og vægttab samt øger dit energiniveau og renser blodet.
 1. Probiotika. Indtag probiotika af høj kvalitet hver dag. I min optik er dette tilskud det allervigtigste at indtage. Jeg indtager selv 1-2 piller dagligt af Udo’s choice Super Adult. Et godt probiotika produkt hæmmer væksten af skadelige mikroorganismer i tarmen og fremmer dermed et sundt miljø, som har en helbredende effekt på alle (ja, alle!) kroppens processer. Et bedre immunforsvar, pænere hud, mindre luft i maven, god fordøjelse, bedre hukommelse, gladere humør og overskud er blot for at nævne nogle af effekterne ved en sund tarmflora.
 1. Tilberedning. Kog, damp, riv eller blend dine grøntsager. Rå grøntsager kan være hårde for maven at nedbryde og kan på den måde skabe en masse luft. Når de i stedet bliver tilberedt, kan du opnå en bedre optagelse af næringsstofferne, da det er nemmere for maven at fordøje maden.
 1. Undgå. Undgå at indtage for store mængder af gluten, raffineret mel, sukker og mælkeprodukter i hverdagen. Disse fødevarer er i sig selv ikke skadelige, men i for store mængder skaber de en overvægt af de “dårlige bakterier” i maven. Personligt mærkede jeg en stor effekt af at skære ned på disse fødevarer, og i dag spiser jeg dem i mindre grad. Jeg indtager dem på et minimum i hverdagen og “gemmer” og nyder dem til hyggestunder, fester, i weekenden osv.
 1. 600 g grønt dagligt. Spis en masse, masse, masse, og jeg gentager en masse grønt og bladgrønt! Grøntsager fremmer nemlig de gode bakterier i maven. Det kan dog ikke altid være helt nemt at komme op på så mange grøntsager om dagen. I, der følger mig på Instagram, ved, at jeg derfor starter hver morgen med en “greenie” (smoothie baseret på bladgrønt). Den gør det SÅ nemt! Jeg skal nok lægge en opskrift på bloggen snart.
 1. Rolig morgen. Sidst men ikke mindst sørg for at starte dagen i ro og mag. Udover punkt 2 er dette nok det vigtigste og mest effektive punkt for mig til at opnå en mave i balance. For rigtig mange (læs: mig) kan en hurtig morgen og et måltid slugt på farten sætte en ren stopklods i maven. Jeg prøver så vidt muligt at stå tidligt nok op, således at jeg kan stå roligt op, forberede og indtage mit morgenmåltid i ro og mag. Jeg sørger gerne for at have mindst 20-30 minutter til selve indtagelsen af min morgenmad. Det er bl.a. grunden til, at jeg aldrig længere praktiserer “morgentræning” på den måde, hvor jeg springer op af sengen og ud af døren. Morgentræning for mig i dag kan altså først være efter min rolige morgen. Siden min mave går i stå af det andet, er det tydeligvis ikke det rette for mig. Hvad mon virker for dig?

– Kærlig hilsen Julie/HappyHealthy – 

Følg mig på Facebook og Instagram


English

A flat belly is on most people’s wish list. Many people try to lose weight and do a number of sit ups in order to achieve a flat tummy. BUT, a flat belly is not “just” about losing weight and doing sit-ups… Often it’s about having a HEALTHY gut. A stomach out of balance can cause the unwanted belly fat, bloating and all the things that stands in the way for your goal, a flat tummy. 

Constipation and bloating are for example two things that can make even the skinniest person look almost pregnant. Besides that, digestions problems lead to a less functioning fat burn. To many people a flat belly is a beauty ideal, but having a healthy and balanced gut is also so important to your overall health and mood. A healthy gut is first and foremost about having the right balance of gut bacteria. Let’s call them good and bad gut bacteria. The good ones promote almost every process in your body, such as your immune system, fat burn, skin, mood, digestion – and yes, not least it plays a very significant role when it comes to achieving a flat belly. Let’s get more of these good bacteria! 

Here are my top tips for a flat, happy and healthy belly. Number 2, 5 and 6 are personally my most effective and important actions. 

1. Lemon Water. Start every morning with a large glass of water with lemon. This little daily action has many health effects: it cleanses and detoxifies, promotes digestion and weight loss plus increases your energy level and cleanses the blood.

2. Probiotics. Eat probiotics of high quality every day. In my opinion probiotics are the most important supplement. I have 1-2 pills a day – I use Udo’s choice Super Adult. A good probiotic product of good quality inhibits the growth of harmful microorganisms in the intestine and thereby promotes a healthy environment, which has a healing effect on all (yes, all!) processes in the body. A better immune systems, cleaner and firmer skin, less bloating, good digestion, better memory and happier mood – just to name some of the effects of a healthy gut.

3. Cooking. Boil, steam or blend your vegetables. Raw vegetables can be hard on the stomach and it can be problematic for your system to break it down. This typically causes constipation. When you process the food it can make you absorb more nutrients and give you energy since the digestion has less work to do. 

4. AvoidAvoid ingesting to high amounts of gluten, refined flour, sugar and milk products in everyday life. These foods are themselves not harmful, but in excessive amounts they create a predominance of the “bad”  in the gut. Personally, I felt a great effect of cutting down on these foods, and today I eat them less. I take them to a minimum in everyday life and I rather “save” and enjoy them for cozy moments, parties, during weekends, etc.

5. 600 grams of greens a day. Eat a looooot of greens! Healthy bacteria love greens! I know that it’s not necessarily easy to eat 600 grams of greens every day. As you, who follow me on Instagram, already know I, therefore, start every morning by drinking a “greenie” (a green smoothie)! I’ll post a recipe here on the blog soon, promise. 

6. Calm morning. Last but not least, be sure to begin the day calmly and relaxed. In addition to probiotics, this is probably the most important and most effective step for me in order to achieve a balanced stomach. For many (read: me), a fast morning and a meal on the go pause pause my digestion (read: constipation). I try as far as possible to get up early enough up so that I can wake up calmly and prepare and eat my breakfast in peace. I prefer to at least have 20-30 minutes for eating my breakfast. This is also why I no longer practice “morning workouts” as I used to. Today, morning training is never before my quiet morning. Since my stomach does not function the other way, it is clearly not right for me. I wonder what works for you?

– Love Julie/HappyHealthy – 

Follow me on Facebook and Instagram

2

 • Marie B

  “Men intet tyder på, at probiotika har gavnlig effekt på hverken sammensætningen eller funktionen af tarmbakterier hos helt almindelige raske voksne. Det overraskede os desværre, at der ikke er videnskabelige holdepunkter for brugen af probiotika. Masser af mennesker bruger jo oceaner af penge på disse levende mikroorganismer, fordi de vil være sunde og sikre en sund tarmflora. Men videnskabeligt set kan en entydig positiv effekt altså endnu ikke påvises, siger en af verdens førende tarmbakterieforskere, hovedforfatter på studiet, professor Oluf Borbye Pedersen fra Novo Nordisk Fondens Metabolismecenter ved Københavns Universitet.” http://nyheder.tv2.dk/2016-05-10-stor-dansk-undersoegelse-overrasker-det-her-har-ingen-effekt-paa-din-sundhed

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • HappyHealth

   Kære Marie,
   Tak for din kommentar. Det er dejligt, at du er kritisk og forbeholdende. Det er jeg også altid selv. Hvad angår probiotiske produkter, er der uenigheder, og netop af den grund har jeg selv undersøgt emnet utrolig meget. Der er også rigtig meget, der peger på det modsatte end artiklen fra TV2. Jeg vil her nævne især to bøger, jeg har læst, ”Hjernens nye liv” og ”Tarme med charme”, skrevet af hhv. David Perlmutter, neurolog og hjerneforsker, og Giulia Enders, ph.d. og forsker. Begge forsker de i tarmsundhed.

   Ifølge Giulia Enders rummer en sund tarm hos en almindelig rask voksen allerede mange probiotiske bakterier. Fejlernæring (fx for lidt/ensformig kost mm.), antibiotika, smertestillende og anden medicin, sygdom, stress og andre miljøpåvirkninger er dog alle faktorer, der kan angribe vores bakteriefællesskaber og gøre os udsatte for lidelser, skavanker og sygdomme. Ifølge Giulia er probiotika produkter et godt supplement, når man er under ”angreb” af ovenstående faktorer. Dog understreger hun, at der er stor forskel på de forskellige probiotika tilskud samt der er forskel på, hvordan man hver især tager imod. Nogen mennesker virker de på, andre ikke. Det afhænger af ens personlige og individuelle tarmflora samt hvilken problematik, man døjer med. Nogle probiotika produkter virker mod diarré, andre mod forstoppelse eller opbyggelse af immunforsvaret osv. Ifølge Giulia skal man tage produktet i fire uger for at se, om det hjælper på lige netop dig.

   David Perlmutter har erfaret en stor sammenhæng mellem hans patienters tarmsundhed og deres sygdomme og skavanker. Utroligt mange sygdomme er, ifølge David, opstået i kølvandet på en skade af mikrobiomets sundhed, fx pga. langvarig antibiotikakur. Han behandler derfor først og fremmest sine patienter ved at skabe en sund tarmflora via probiotiske produkter og med stor effekt. Han erkender dog, ligesom Giulia, at der efterhånden er utrolig mange probiotika produkter på markedet, og at man skal sørge for at indtage et produkt af god og høj kvalitet. Ligesom Giulia understreger han også vigtigheden af, at man prøver et produkt og mærker efter, om det har en effekt på lige netop dig. Det skal passe til din tarmflora og din problematik.

   Ikke mindst er det også altafgørende, om man samtidig sørger for at spise en kost, der giver de gode bakterier noget at leve af (præbiotika). Man kan altså indtage ih og åh så mange probitioka tilskud, men det har ingen effekt uden præbiotika. Det er altså ikke ”bare” at spise probiotika.

   I mit tilfælde har jeg personligt haft en stor effekt. Jeg udelukker aldrig muligheden for effekten af placebo (tanker kan flytte bjerge, virkelig!) samt samspillet med andre tiltag jeg gør, som fx at jeg også indtager vildt meget grønt og undgår stress fra morgenstunden af. Men på baggrund af den ”research”, som jeg selv har lavet på emnet, så kastede jeg mig ud i at afprøve probiotika tilskud – og det har virket. Ligeså vel at vi er unikke individer, så er vores tarmflora også individuelt sammensat. Man skal mærke efter, hvad der virker for lige netop dig. Igen, uanset hvor meget placebo og/eller andre faktorer spiller ind eller ej i mit tilfælde, så har det hjulpet, og i sidste ende giver det mig velvære og gør mig godt tilpas. Probiotika virker for mig. Er du mere nysgerrig på emnet, kan jeg på det kraftigste anbefale begge deres bøger. Utrolig spændende læsning!

   KH. Julie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

The Best Peanut Butter Salad Dressing