Godmorgen

Snacker du for meget?

2014-11-23 00.23.5812092174_10153202330311586_1892121614_nFanger du dig selv i at snacke efter aftenmåltidet, eller endda lige inden du skal sove? Det kan være utrolig frustrerende for mange, da de ofte har spist sundt og passet på kroppen hele dagen og så “falder i” sent på aftenen.. Det kan ofte spænde ben for velværet, sundheden og et ønsket vægttab. Der er dog ofte meget simple årsager til dette aften-snackeri.


Protein og blodsukker. Det kan handle om, at du ikke spiser nok proteiner i løbet af dagen. Proteiner er med til at gøre os mætte, og spiser man ikke nok, kan man opleve at have cravings og føle sig småsulten.
Derudover kan det også skyldes, at dit blodsukker er ude af balance. Hvis du ikke spiser nok fedtstoffer og får for mange kulhydrater, kan det sætte dit blodsukker på en rutsjebanetur, som giver dig cravings og nedsætter din forbrænding. Husk det gode fedt! En håndfuld nødder om dagen er en god start.

Stress. Sidst men ikke mindst kan det handle om, at du er for stresset. Når man er stresset, går kroppen i “alarmberedskab”. Kroppen skelner ikke mellem forskellige type stress, og når den er under alarmberedskab, da indstiller den sig på at tage på i vægt. I gamle dage var dette hensigtsmæssigt, hvis der fx ikke var nok føde. Derfor kan man under stress føle sig sulten hele tiden. Prøv at lytte til din krop. Er den virkelig sulten og mangler mad? Eller er den måske snarere stresset? I så fald sørg for at slappe af og få ro dagligt. Kom tidligt i seng og du vil hurtigt kunne mærke, at kroppen kommer i balance, og du vil blive mindre sulten.

– Kærlig hilsen Julie/HappyHealth – 

Følg mig på Facebook og Instagram


//Snacking too much? 

Do you ever find yourself snacking too much or late at night? Too many this is very frustrating if they have managed to eat healthy all day and then end up ruining it late at night. It can hamper weight loss and health. Luckily there is often very simple reasons to your “over snacking” 

One reason can be that you do not eat enough protein during the day. Protein makes us feel full and if you lack proteins you will be wanting to snack a lot. 

Other than that snacking can also be caused by imbalances in your blood sugar. If you do not eat enough fat and eat too many carbohydrates you will send your blood sugar out of control. This will slow down your metabolism and give you cravings. Do not forget the healthy fat! A handful of nuts every day is a good start. 

Last but certainly not least it can be caused by too much stress. When you are stressed your body will slow down the metabolism and try to gain weight. In the old days this was very appropriate, if for example, there was not enough food. That is why most people feel like eating too much during stressful periods. Listen to your body and ask yourself if it is a real hunger or because you are stressed? Go to bed early and get some daily rest.

– Love Julie/HappyHealth – 

Follow me on Facebook and Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Godmorgen