Hvor ofte dagdrømmer du?

How to avoid the “Perfection Trap”

prefection trap

– Scroll down for English version –

Føler du dig nogensinde usund, tyk, forkert, doven eller dårligere end andre? Det kan være svært (nej, umuligt!) at leve op til samfundets sundhedsideal, og i dag får du mit bedste råd til, hvordan du undgår at ryge i “perfekt-fælden”. 


Har du ikke løbet et marathon, eller to? Har du ikke six-pack? Spiser du hverken økologisk eller glutenfrit?

Nej? Jeg synes, at samfundets sundhedsdiskurs er ved at ryge ud af proportioner. Og misforstå mig nu ikke. Jeg synes, at det er virkelig imponerende, når folk kan gennemføre et marathon eller er i stand til at prioritere sundhed højt. Men der er ingen mennesker, der kan alt på een gang! Og det gør mig trist, når dette “supermenneske-ideal” kan få os til at føle os forkerte, usunde, dovne, tykke eller bare ikke gode nok. Den følelse kender jeg i hvert fald selv. Men timevis på løbebåndet eller sukkerfri weekend har altså aldrig gjort mig lykkelig. Hvad med dig?

Jeg kan opleve at få så høje forventninger og krav til mig selv, at det kan gøre mig helt forpustet. Det er hårdt arbejde at skulle være både superkok, fitnessdronning, fashionista, en god kæreste og miljøforekæmper på alt og samme tid.

Mit bedste råd til at undgå perfekt-fælden

For mig er nøglen at lave et “reality-check” i ny og næ. Det vil sige, at jeg bruger min realistiske sans. Er sundhedsidealet overhovedet realistisk? Nej! Skal jeg forsøge at stræbe efter noget, der så er uopnåeligt? Nej! Det gør en verden til forskel i mine forventninger og krav, når jeg aktivt minder mig selv om, hvad der er virkelighed, og hvad der er en illusion. Jeg lever sundt – for det meste. Jeg træner – 3 gange om ugen. Jeg spiser chokolade og kage i weekenden – også nogle gange på en mandag. Sådan er det realistisk for mig. Hvad med dig?

– Kærlig hilsen Julie/HappyHealth – 

Følg mig på Facebook og Instagram


Do you ever feel unhealthy, fat, wrong, lazy or just not good enough? It can be difficult (no, impossible!) to live up to society’s health ideal, and today you get my best advice on how to avoid ending up in what I like to call “the perfection trap”.

Have you ever done a marathon, or two? Don’t you have a six-pack? Do you eat both organic and gluten-free?

No? Me neither. I think that society’s health ideal is about to get out of proportion. And do not misunderstand me. I think it is very impressive when someone completes a marathon or manage to prioritize health very high. But no one is capable of doing everything at once! It makes me sad when this “super human ideal” cause us to feel wrong, unhealthy, lazy, fat or just not good enough. Well at least I know that feeling… But hours and hours on the treadmill or sugar-free weekends have never made me happy. What about you?

I can get sky high expectations and demands on myself. It’s hard work trying to be both a master chef, fitness queen, fashionista, a good girlfriend and environmentalist, and all at the same time

I’m sorry how this unrealistic ideal gets to raise the health billet, and how it can make us trying to chase “perfection”.

My best advice to avoid “the perfection trap”

For me, the key is to make a “reality-check” every now and then. That means that I use my realistic sense. Is the health ideal even realistic and possible to reach? No! Should I try to reach an impossible goal? No! It makes a world of difference to my expectations and demands on myself when I actively remind myself of what is reality and what is an illusion. I live healthily – most of the time. I work out – 3 times a week. I eat chocolate and cake during weekends – and sometimes on a Monday too. That’s how it is realistic for me. How about you?

– Love Julie/HappyHealth – 

Follow me on Facebook and Instagram

4

 • Rigtig fin blog! Virkelig et vigtigt emne du tager op! Keep up the good work!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • HappyHealth

   Hej Lotte. Tusind tak. Det er jeg rigtig glad for at høre, du synes. 🙂 Kh Julie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elisabeth

  Jeg har før lidt af overspisning, i perioder og nogle dårlige vaner. Så jeg arbejder med at kunne nyde lidt ekstra i weekenden og holde hverdagen sund. Hvis jeg ryger i kagefadet en hver dag kan det godt ødelægge en dag, og ville også have det bedre med perioder hvor man spiser ekstra (fødselsdage, weekender mm.)
  Men syntes også det er svært at tilgive sig selv 100%, og spise “normalt”. Indefra er helt klart også en stor del af det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • HappyHealth

   Hej Elisabeth,
   Tak for at dele din historie. Sejt at du er så bevidst om din problematik, og at du forsøger at gøre noget ved den. Det er et stort og vigtigt skridt på vejen! Men det er en rigtig svær situation, og det kan tage tid at ændre gamle og uhensigtsmæssige vaner. En måde, der måske kan hjælpe dig, er, hvis du sætter dig og skriver ned, hvad det er, du gerne vil ændre – og vigtigst hvorfor du gerne vil ændre det. Skriv ned hvilke positive konsekvenser, det vil have i dit liv, hvis du stopper overspisning og dårlig samvittighed. Det er en øvelse, jeg selv bruger, når jeg har brug for mere styrke. Indefra er en utrolig stor del af det. Overspisning handler ofte om følelser og en sultfornemmelse ude af balance. Derfor skal du ikke bebrejde dig selv, men finde årsagen. Noget du er ked af eller bange for? At have svært ved at give slip og kunne nyde kender jeg alt til. Det er en langvarig proces, men jeg håber, at det kan hjælpe dig, når jeg fortæller, at det KAN lykkes. Det har det gjort for mig! Hvis det kan hjælpe dig, så kan du læse mere om min personlige “rejse” omkring dette her: https://happyhealthbybowall.bloggersdelight.dk/?s=how+to+enjoy

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Hvor ofte dagdrømmer du?