Smiling Depression

How I Learned To Enjoy

ikke nydelseI forlængelse af sidste uges interview med Per Brændgaard, som satte fokus på vigtigheden af at nyde (kan læses HER), da tænkte jeg i dag at dele min personlige erfaring med ikke at nyde. For ja, engang afskar jeg mig selv fra meget nydelse ved at følge en livsstil, der udelukkede særlige fødevarer og indebar høje krav til motion – alt sammen i et forsøg på at være sund. Men åh, set i bakspejlet var det jo bare alt andet end sundt – tværtimod endda! Og suk, alle de gange hvor jeg måtte kæmpe mig forbi bageren, fordi alt i min krop skreg efter en nybagt bolle, når nu jeg havde besluttet, at brød skulle være forbudt! Som mange andre, særligt unge piger, havde jeg gjort kosten til min fjende og min krop til en byrde…

Mine bestræbelser på at være ”sund” fjernede meget glæde. Min for bevidste tilgang til kost og motion udsprang af, at jeg mistede min far og særligt de tre år forinden, hvor han var syg af kræft. Jeg havde brug for et holdepunkt i den usikre hverdag, og det gav mig da også en vis ro at gå op i, hvad jeg spiste, og hvordan jeg motionerede. Det var hårdt, og det har taget tid at nå til den erkendelse, som jeg har i dag. Det er så usundt at frarøve sig selv gode stunder, nydelse og velvære. Og det er livet også bare alt for kort til! Er man ikke glad, så er man ikke sund. Der er alt for mange, af den ene eller anden årsag, der ikke behandler sin krop ordenligt. Måden, jeg behandlede min egen krop på, ville jeg ikke byde nogen anden – og tænk så at byde sig selv det?

I dag giver jeg min krop den kærlighed, som den fortjener. Jeg er taknemmelig for, at den bærer mig rundt hver dag uden smerter eller besvær, og det vil jeg gerne have, at den kan blive ved med i lang tid endnu. Der er intet, jeg forbyder mig selv, og jeg er bevidst om i høj grad at handle ud fra lyst fremfor pligt. Jeg giver mig selv lov til at nyde. Det er sundhed for kroppen og alfa og omega for mit humør og livskvalitet. Det er fantastisk at opleve, hvordan en mere afslappet indstilling belønner sig med en velfungerende krop. Jeg behandler min krop med kærlighed, og den svarer igen ligeså. Slut med ustyrlige cravings og evige tanker om mad, hvad og hvornår…

Siden jeg selv har været der, så er det min store passion af få lov til også at hjælpe dig til en sund og lykkelig tilværelse. Fokusér på nydelsen, pas godt på din krop og tilfør næring, der giver energi og velvære. Sund vægt, det smukke ydre og alt det, som vi ofte stræber efter, er en sidegevinst til den lykkelige tilværelse – ikke omvendt. Vær god ved dig selv og din krop. Giv dig selv lov <3

– Kærlig hilsen Julie/HappyHealth – 

Følg mig på Facebook og Instagram

//For english version press “English Translation” in the menu. Today it is about my own personal experience with a strict diet and exercise routine. I left out enjoyment and I treated my body poorly. It was anything but healthy. Today I have learned how far I can come by focusing on enjoyment and well-being. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Smiling Depression