How I'm Happy //læge Charlotte Bech

Yoga confusion?

12067748_10153202330621586_523317845_n

Bedre holdning, balance, fordøjelse, øget stofskifte, stærkere knogler, sener, led, bedre humør, lavere blodtryk… 


Kære læsere,

Yoga er blevet utrolig populært. Alle de kendte gør det, sundhedsentusiasterne gør det, og ja dem, som bare gerne vil passe godt på sig selv, gør det. Det giver da også god mening, når yoga netop gavner så utrolig meget (det kan den interesserede læse mere om HER). Jeg har derfor længe gerne ville gå til det, men jeg prøvede for længe siden en enkelt yogatime, og jeg syntes virkelig ikke, at det var hverken sjovt eller rart. Jeg besluttede mig derfor for, at selvom yoga er sundt, så var det altså ikke godt for mig, fordi det ikke føltes sådan. Helt ærligt, så tror jeg også, det er sandt, hvis det er sådan, man har det.

Een af mine veninder, der er en rigtig yogini, som man kalder det, var dog lidt efter mig og sagde, at jeg ikke kunne tillade mig at afskrive yoga, før jeg havde givet det en REEL chance. Ifølge hende da var min ene yogatime for længe siden ikke et reelt forsøg. Tanken om at være een af de d12081408_10153202330501586_536573504_ner overskuds-mennesker på cykel med en yogamåtte på ryggen, og (især) fordi min veninde tvang mig til det, da indvilligede jeg i at prøve yoga igen på
ny. Jeg lovede min veninde at gå til minimum tre timer, førend jeg måtte sige, at det ikke var noget for mig.

Første gang: Den første gang, syntes jeg, var hård og ikke den bedste oplevelse… Mit første hold, skal også siges, var hot yoga/bikram yoga, dvs. yoga i over 40 grader! Det varede en halvanden time, og til at starte med var jeg overbevist om, at jeg ville nå at smelte. I første del af timen fokuserede jeg meget på varmen og prøvede bare at holde ud, fordi det var ikke rart. Øvelserne begyndte dog at blive så krævende, at jeg tog mig selv i at glemme alt om varmen, trods sveden piplede frem over hele kroppen. Øvelserne var meget udfordrende, når man ikke er vant til så meget udstrækning, og jeg syntes, at det tangerede til at være smertefuldt. Da timen endelig sluttede, havde jeg en hel sejrs-følelse over at have gennemført. Efter timen indså jeg hvor mange tanker om alt muligt andet, jeg ikke havde haft. Jeg indrømmer dog, at jeg var glad for, at det var overstået, og at jeg lige skulle synke en ekstra gang ved tanken om at skulle til endnu et hold…

Efter 3 gange: Jeg havde ikke selv troet det.. Min veninde er henrykt.. Jeg er nu selv blevet en af de der yoga-mennesker! Fordi jeg kom til flere timer, da nåede jeg at opleve den positive eftereffekt, og det er nok den, der har gjort mig fan. At få trænet både krop og sind på én gang er en unik kombination, som jeg allerede kan mærke giver mig et utroligt overskud i hverdagen, og som jeg ikke opnår andre steder. Yoga er blevet min egen lille boble, der bare handler om mig og til at lade energien op.

Er du yoga-forvirret, ligesom jeg var? Jeg kan kun give min venindes råd videre: giv det minium tre gange. Jeg er sikker på, at du ikke vil fortryde det! Hav en dejlig weekend. 🙂

– Kærlig hilsen Julie – 

//For english version press “google translate” in the menu. It is about my first experience with yoga. I really did not like it but today I am totally addicted. Read about why you should begin, too! 🙂 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

How I'm Happy //læge Charlotte Bech