Interview about social media and technology part 1 //Sabrina

Interview about social media and technology part 2 //Sabrina


faccee facebbb facebbok faceeee

I dag handler om anden del af mit interview med Sabrina. I første del fortalte Sabrina om hendes beslutning om at fjerne sine sociale medie-profiler og skære ned på brugen af teknologi. (I kan læse om første del, samt hvem Sabrina er HER). I dag forklarer Sabrina om de særlige udfordringer og giver gode råd til dem af jer, der selv leger med tanken om at fjerne/skære ned på sit eget forbrug af teknologi.

Hvad har været den største udfordring ved ændringerne? “Det har været, og er stadig, lidt svært for mig at forstå andres behov for sociale medier og smartphones. Der er ikke noget værre end at være sammen med mennesker, der ikke kan lægge deres mobiler fra sig. I min verden er det som at sige, ”det er hyggeligt at være sammen med dig, men hvad der sker på min mobil er altså vigtigere og mere interessant end dig lige nu” – og er det virkelig tilfældet? Eller er vi bare blevet en del af et samfund, der har glemt at sætte pris på medmenneskelighed? Mange, specielt i tech-verdenen, snakker om at ”the Millennial generation will be the greatest to ever live”, og selvom det måske er rigtig i mange henseender (når det kommer til kreativitet, empowerment, engagement, drive for change), er det formegentlig også den mest narcissistiske og selvoptagede generation. Selfiet er blevet ”the expression of our generation”, og mange teknologier og sociale medier defineres ved dette begreb (selv Apple’s nye iPhone har en ”Selfie mode”). I mellemtiden ligger det implicit i navnet, at det kun handler om ”one self”. Det er på mange måder et antonym til medmenneskelighed, meningsfuld information og ofte egentlig ikke meget bedre end alle de ”betalte reklamer”, som sociale medier også kaster i hovedet på os. Zuckerberg siger selv, at den gennemsnitlige Facebook bruger bliver udsat for 1,700 news feed opdateringer per dag. Mit gæt ville være, at omkring 90% af dem er ligegyldige i form af meningsløse opdateringer eller reklamer. Dvs. over 1,500 ligegyldige beskeder hver dag. Ville du bruge tid på at læse 1,500 ligegyldige SMS’er eller e-mails hver dag?

Føler du dig nogensinde udelukket eller udenfor? Føler du, at du går glip af noget? “Aldrig. For hvad er det jeg går glip af? Hvad der er vigtigt for mig at vide, er jeg sikker på, at nogen nok skal fortælle mig. Jeg vil hellere have, at mine nærmeste ringer mig op i 10 minutter og opdaterer mig om deres liv, så vi kan snakke, grine eller græde sammen, end at jeg skal læse om det på Facebook og se det på Instagram. Hvis de ikke fortæller mig om det, er jeg sikker på, at det ikke er vigtigt. Det, der er vigtigt for mig, er i nuet, og det er også det mest interessante. Om jeg er sammen med en god veninde, går en tur i skoven, spiser lækker mad eller hygger mig på mit arbejde, så er der ikke noget vigtigere for mig end at nyde det, jeg er i gang med.”

 Tror du, at du kommer til at bruge medierne igen/savner du det nogensinde? “Der, hvor jeg kan savne sociale medier, og hvor jeg har meget respekt for dem som værktøj, er, når det kommer til de 10% af opdateringerne, der faktisk ikke er ligegyldige. Hashtag-kampagner for ”social good”, som går viralt, såsom #BringBackOurGirls eller #theworldneedsmore, hvor UN indsamlede $700.000 på 3 måneder, er et godt eksempel. Men dette ser jeg nu alligevel, når jeg læser nyhederne. Gennem mit arbejde bruger jeg stadig sociale medier, da jeg har ansvaret for at udvikle nye marketingkampagner. Så jeg er ikke sluppet helt af med det – dog prøver vi at sikre, at det indhold, vi lægger ud, er meningsfuldt og kommer med et budskab, som f.eks. vores videokampagne ”I See You” hvor vi skabte opmærksomhed på, hvor vigtig øjenkontakt er. Udover det kunne jeg personligt ikke selv forstille mig at bruge dem igen nogensinde. Hvis det skete, bliver det i hvert fald med en mere mindful tilgang…”

Hvad er dine bedste råd, hvis man overvejer at skære ned eller helt fjerne sociale medier m.m.? “Lad være med at tænke så meget over det og bare gør det! Du vil ikke føle dig udenfor eller gå glip af noget. I hvert fald ikke af noget som er vigtigt for dig, din egen lykke og livsglæde. Hvis du beslutter dig for at gøre det, så giv det tid og vær tålmodig med dig selv. Brugen af social medier er mange gange en vane mere end et faktisk behov. Derfor kan det godt tage lidt tid at komme af med vanen at tjekke din mobil, når du står op, eller når du venter på toget og keder dig.

Koncentrer dig i stedet for om at se og snakke med de mennesker, der er omkring dig. Nyd hvor du er, hvad du laver og være taknemmelig for livet og de muligheder, du er blevet givet.”


Er der nogle af jer, der er blevet inspireret til at fjerne/skære ned på brugen af sociale medier og teknologi? Jeg skal i hvert fald helt klart prøve at lave nogle sundere digitale vaner! Det skal der nok komme mere om på bloggen…

Følg med i næste uge, hvor I vil kunne teste, hvorvidt I er afhængige af smartphones, sociale medier osv. Vi skrives ved! 🙂

– Kærlig hilsen Julie – 

//For english version press “google translate” in the menu. Today you can read second part of my interview with Sabrina. Today she explains about the biggest challenges about quitting social media and she gives her best advices on how to quit/minimize your consumption of technology. 

2

 • Det er så interessesant med den afhængighed af sociale medier. Jeg er nok selv lige lovligt meget “på”, og trøster mig derfor med Sabrinas kommentar om, bare at kaste sig ud i et liv uden – det er ikke svært 🙂
  Da jeg bruger Facebook til at holde kontakt med familie langt væk rent geografisk samt i erhvervsøjemed, har jeg svært ved at se den del forsvinde helt, men jeg vil med sikkerhed sætte en begrænsning fra nu af ifht. tid jeg vil bruge dér.
  Tak for nogle dejligt relevante indlæg her i denne tech-tid 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • HappyHealth

   Kære Tanja

   Dejligt at høre, at du kan bruge indlæggene. Jeg er meget enig i din tilgang til ikke at lukke sociale medier fuldstændigt, men at en begrænsning er sundt, hvis man bruger for meget tid på det. Jeg bruger selv for meget tid på diverse medier, og er derfor nu i fuld gang med at kigge nærmere på mine vaner. Jeg er også blevet meget inspireret af Sabrina, der jo kun har positive effekter af hendes ændringer, og jo netop ikke går glip af noget…. Mit bud på sundere digitale vaner kommer snart på bloggen! 😉
   Kh Julie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Interview about social media and technology part 1 //Sabrina