How I am Happy //CharlotteCaroline

Protein Bars Recipe

2014-11-23 04.00.18Mættende og nærende proteinbarer der smager skønt, og som er de rene sundhedsbomber! Jeg har altid været glad for proteinbarer, da de fungerer perfekt som mellemmåltid, eller når man lige mangler energi. Jeg er dog SÅ træt af alle de usunde alternativer på markedet, der er fyldt med sukker, tilsætningsstoffer og en masse, som jeg slet ikke aner, hvad er! Derfor blev jeg så glad, da jeg fandt denne opskrift i kogebogen Green Kitchen Stories på sunde proteinbarer. Jeg er blevet helt vild med dem, og de har været et fast inventar i mit køleskab de sidste tre måneder efterhånden. Opskriften laver ca 15 barer og kan holde sig køleskabet i en uges tid. Det skal dog lige siges, at to af ingredienserne (hampefrø og hampefrøproteinpulver) kræver en helsekost og ikke er til den billige side. De holder dog til ca 3-4 gange denne opskrift. Proteinbarerne er fyldt med sunde fedtstoffer, der stabiliserer blodsukkeret og fremmer din egen produktion af serotonin. Så de er både gode mod mavefedt og til det gode humør! 🙂

alexerennumse

//Filling and nutritious protein bars with a delicious taste plus they are pure health bombs! I have always been happy for protein bars as they work perfectly as a snack, or just when you lack energy. However, I am SO tired of all the unhealthy alternatives on the market since they are often loaded with sugar, additives and a lot that I have no idea what is! So I was so happy when I found this recipe on healthy protein bars in the cookbook “Green Kitchen Stories“. I have been crazy about them, and they have for three months been permanently  in my refrigerator. The recipe makes about 15 bars and can keep about a week in the refrigerator. However, it should be said that two of the ingredients (hemp seed and hemp protein powder) requires a health store and is not exactly cheep. They hold, however, for about 3-4 times this recipe. These protein bars are loaded with healthy fats stabilizing blood sugar levels and promotes the natural production of serotonin. So they are both perfect to combat belly fat and improves your mood! 🙂

Ingredients and how to: 

160 g pumpkin seeds, 100 g coconut flower, 80 g hemp seeds, 50 g hemp protein powder, 50 g chia seeds. Mix all these inredients in a blender or food processor. Put the mixture aside. In the same way mix the following: 20 fresh dates, 1 dl coconut oil, 30 g cocoa powder, 40 g oates, 2 tablespoons poppy seeds. Put together the two mixtures and knead with your hands until it is properly composed. Distribute the mixture in a baking tin (18*28cm) that is lined with baking paper. Let it rest for 30 minutes in the fridge and then cut out the bars in your preferred size. I wrap them in parchment paper and silver foil. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

How I am Happy //CharlotteCaroline