Er vi snart så sunde, at det ikke længere er sundt? Er der tale om et sundhedspres?

How I am Happy //FitbySophy

I dagens “How I am Happy” har jeg talt med Sofie, der har været sød at dele ud af hendes bedste glædesråd. Jeg har selv fulgt Sofies instagram længe, fordi hun har en utrolig befriende og realistisk tilgang.

sofieeeeee


Hvad er glæde for dig? “Glæde, for mig, er mange ting. Jeg er glad, når jeg har folk omkring mig, som jeg elsker, og som får mig til at grine. Jeg kan føle mig så glad på en grå tirsdag aften på sofaen foran fjernsynet med kæresten, sammen med alle veninderne i byen eller omgivet af hele min familie. Det er lige så vigtigt for mig at have ambitioner og stræbe efter at nå dem – både på arbejdet og i min træning. Det gør mig glad, når jeg er god til det, jeg gør. Det betyder også, at jeg til tider kan få rigtig travlt, fordi jeg vil nå det hele – og være god til det hele! Derfor er nøgleordet i min hverdag balance. Jeg skal huske at mærke efter i hverdagen, og være taknemmelig for alt det, jeg allerede har nået – det gør mig glad!”

Hvad gør du for at holde dig glad i hverdagen? “Det er de små ting, der gør mig glad i hverdagen. Et kompliment, en god træning, når jeg får ryddet op eller afleveret et godt stykke arbejde. Det er den form for overskud, der gør mig glad. Når det er sagt, så stræber jeg ikke efter at opleve glæde hver dag. Jeg har det helt okay med også at have off-dage, hvor det hele er lidt træls. Det gør mig ikke ked af det. Tværtimod gør det mig endnu mere glad på de gode dage, hvor jeg får nået mine mål og har overskud.”  

Hvornår føler du dig allermest glad? “Jeg føler mig allermest glad, når jeg rejser. Jeg bruger alle mine penge på at rejse og har været på alle kontinenterne. Rejser skaber minder og udvider min horisont, så jeg kan blive endnu mere taknemmelig, for det har jeg. For ude godt – men hjemme bedst. Derudover føler jeg mig allermest glad, når min krop er i balance. Når jeg fylder den med god mad og får trænet og passet den. Bare mit hoved også følger med i processen – så er jeg en glad pige!”

Hvad er den største glædesdræber for dig? “Jeg er så privilegeret ikke at have oplevet en stor sorg endnu. Jeg ved, den kommer en dag, men det gør mig godt nok lidt urolig, at jeg ikke aner, hvordan jeg skal håndtere den. Det er uden tvivl en af livets helt store glædesdræbere! Hvis jeg i stedet vender blikket på de små dræbere i hverdagen, så er det, når jeg sætter mine forventninger for højt til mig selv. Jeg hader ikke at leve op til mine egne forventninger. Det kan fx være, hvis min krop ikke er, som jeg vil have den, hvis jeg ikke får en god karakter, eller hvis jeg for 3. aften i træk spiser havregryn til aftensmad, fordi jeg ikke får lavet mad. De forventninger kan godt dræbe min glæde, og derfor arbejder jeg også på ikke at være så hård mod mig selv.”

Hvad er dit allerbedste glædes-tip? “Vær taknemmelig for det, du har omkring dig og det, du har opnået. Vi har så travlt med at sætte nye mål – vi skal tjene mere, træne mere, spise sundere. Jeg øver mig stadig i at blive bedre til at værdsætte præcis dér, hvor jeg er lige nu.”

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Er vi snart så sunde, at det ikke længere er sundt? Er der tale om et sundhedspres?