Regnvejrspandekager

Træner du forgæves? Opnår du ikke de forventede resultater?

SAM_0567SAM_0571 SAM_0569En sund livsstil handler om balance mellem fornuftige kost- og motionsvaner og velvære både fysisk og psykisk. Vil man opnå optimal sundhed, kan man ikke udelukke eller glemme hverken det ene eller det andet. Engang kunne jeg finde på at måle min sundhed ud fra hvor mange kilometer, der stod på løbebåndet. Og jeg troede da virkelig også på, at jeg var super sund. Træning er selvfølgelig sundt og vigtigt, men overdreven motion er altså direkte usundt og skadeligt for både din krop og psyke. Stress modarbejder træningens effekter og har en negativ effekt på fedtlagring, blodsukkerbalancen, glæden, livskvaliteten, hukommelsen, immunforsvaret – ja, listen er desværre rigtig lang. Jeg kunne ikke forstå, hvorfor jeg ikke opnåede de resultater, som jeg ellers skulle kunne forvente ved al min træning. Men i dag kan jeg nu godt se, at jeg har påført mig selv en stor del stress, der har spændt ben for træningens ellers så positive effekter. Mange af kilometerne har desværre nok været lidt spildte. Er der nogen af jer, der oplever ikke at få de resultater, i burde kunne forvente? Så er det måske en god idé at mærke efter. Presser du mon dig selv for meget? Nogle personer har det rigtig godt med at dyrke meget motion, men man bliver nødt til at lytte til sin egen krop. Jeg har i hvert fald erfaret i dag, at nøgleordet for mig til at få motion ind i min hverdag, og særligt at opnå alle træningens positive effekter, handler om lyst og glæde! Der skal være anden værdi i min træning end blot at forbrænde kalorier og få pulsen op. Træner du på en måde, der giver dig psykisk velbefindende og velvære, så træner du både krop og sind på én gang. Og det er dér, du virkelig vil kunne opnå optimale resultater og sundhed. Jeg har endelig lært at undgå overdreven motion, og jeg vil ikke lade min træning blive en sur pligt. Har jeg virkelig ikke lyst til at træne, så lytter jeg til min krop: måske har jeg ikke sovet eller spist nok? Meeen er der bare tale om almindelig dovenskab, så får jeg typisk mig selv op af sofaen. 🙂

Hvis du ikke føler, at du får det optimale ud af din træning, så prøv at spørge dig selv næste gang: Hvordan føles det her for mig? Får jeg det godt af det? Eller tænker du blot på, at det skal overstås, og at du skal nå dit mål hurtigst muligt?

//A healthy life is all about balancing diet, exercise and happiness. It is not possible to leave out one of the three aspects. Once I monitored my health by counting the miles I ran. And I did believe I was being healthy. Working out is healthy, yes, but too much is actually harmful. Excessive exercise stresses your body and counter acts many of the benefits from the workout. I did not understand why I did not see the result I would expect from all the training. Unfortunately many of the miles I ran was probably wasted. It was too much and stressed my body. Does any of you feel like you do not see the results you would expect? Then you should try to ask yourself: do you push yourself too much? Does your workout feel like a burden and something you just want to get over with? Some people feel good about doing a lot of workout. But I have found out that it did not work for me. I have finally realized that my exercise must involve both joy and happiness. There must be other values than just burning calories. Your workout must feel good so that you both work out your body and mind. And that is where you will see the results too. I now make sure never to do excessive training and I listen to my body: Do I really feel like working out or am I too tired? Maybe I have not had enough sleep or food? But am I only feeling the general laziness I get my ass out! If you do not get the results you want try to check your workout routine: Does it feel good both during and after? Does you get more energy from the workout? Or is all you think about to get it over with? 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Regnvejrspandekager