Celebrating mom - and life!

My Exercise Routines

mig

Kære læsere

Der har været efterspørgsel om mit træningsprogram, så her kommer et lille indblik, som jeg håber kan inspirere dig og dine motionsvaner. Ligesåvel som sund kost og en balanceret psyke er en del af min sunde hverdag, så er træning det jo selvfølgelig også. Engang trænede jeg enormt meget og hårdt. Den måde, jeg trænede på, blev en sur pligt, der involverede stress og overtræning – og værst af alt dårlig samvittighed, når jeg ikke fik trænet… Al denne “stress” var rigtig usund og spændte endda ben for mig på den måde, at jeg ikke opnåede de resultater, som jeg ellers kunne forvente – for ikke at nævne den livsglæde, der blev fjernet. Jeg træner dog stadig i dag – bare på en anden måde. Min træning skal gøre mig sund, glad og ikke mindst afstresset! Når jeg er aktiv, er det ikke nødvendigvis lange løbeture hver gang. Det er selvfølgelig sundt at få pulsen rigtig op, og det gør jeg typisk to gange om ugen á 20-30 minutter: enten i fitness centret på crossfit maskinen eller ved at løbe en tur (ca. 3 km med intervaller). Derudover bevæger jeg mig enten ved at “powerwalke”, danse i stuen eller gå en rolig men lang tur. Jeg sørger for at bevæge mig så meget som muligt på daglig basis: fx cykler eller går jeg, hver gang der er mulighed for det i stedet for offentlig transport. Jeg står tit af nogle stationer før, så jeg kan gå resten af vejen. Da det er så vigtigt, at motion ikke bliver en sur pligt og byrde, og i stedet skal gøre mig glad og sund, så lytter jeg til min krop. Har jeg ikke fået nok søvn eller spist nok – så smutter jeg altså ikke ned i fitness centret, men så går jeg måske en lang tur i stedet for. Omvendt, er jeg fyldt med energi og overskud, så kan det godt være, at jeg ender ud i en ekstra løbetur i løbet af den uge.. Lyt til din krop. Hvilke motionsformer kan du godt lide? Hvad har din krop brug for? Det er ikke nødvendigvis valget mellem den helt hårde løbetur eller sofaen… 😉 Jeg håber, at mine overvejelser har været brugbare for dig.

//There has been questions about my training routines so today I will tell you a little about how I normally work out and I hope that you will be inspired to some healthy workout routines. Just as healthy nutrition and a balanced mind is a part of my healthy life style so is exercising. Once I worked out a lot and in a way that was too much for me and left me stressed, read more about this HERE. When being stressed you lower your fat burn, get less pretty skin and it gets more difficult to build up muscles and worse of all you feel less happiness. Today I exercise in a way that first of all leaves me happy and healthy. When I work out it is not always for a long and tough run. It is very healthy to raise your pulse on a regular basis though and I normally make sure to do that twice a week for about 20-30 minutes, either on the cross trainer or running. Besides that I power walk, dance in the living room, or go on long easy walks. I make sure to move as much as possible on a daily basis too. I go by bike or I walk instead of using public transportation whenever possible. I often leave the bus or train some stops before my end station and then walk the rest of the way.

It is so important that your work out routines do not leave you stressed. Therefore I have learned to listen to my body. Have I slept too little or been eating too little I do not go for a session in the gym or for a long run. Instead I might go for a long walk. But if I am full of energy and surplus I might end up going for an extra run that week. Listen to your body. What kinds of physical activities do you enjoy? What does your body really need? It is not necessarily the choice between the long run or staying in the couch… 😉 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Celebrating mom - and life!