Frankly Juice

Du er, hvad du tænker //You are what you think

thinkHvad tænker du lige nu? Man har tanker konstant. Tankerne har derfor enorm indvirkning på, hvordan du har det. Man er, hvad man tænker.. Har du nogensinde hørt om begrebet ”ruminering”? At ruminere er, når man tænker og tænker og tænker, og så tænker lidt mere.. Kender i ikke godt det, når man tænker over det ene og det andet, og når man bliver ved med at overveje frem og tilbage? Eller når man forestiller sig alverdens tænkelige scenarier, der kan dukke op ude i fremtiden?? Det kender jeg i hvert fald alt for godt! Og det er nu faktisk ikke så underligt.. Hjernen er nemlig helt tilbage fra urmennesket anlagt til at fokusere på de negative ting først. Rent overlevelsesmæssigt giver det jo faktisk også god mening, at du fx først ser efter, om der er et farligt dyr eller anden trussel i skoven, før du bemærker de smukke blomster.. Men den strategi er ikke så gavnlig for os i vores samfund i dag. Det er fx ret sjældent, at vi er ved at blive spist af en tiger… Det hører selvfølgelig til sund fornuft, at man gør sig overvejelser, når man skal foretage valg og beslutninger. Men i mange sammenhænge gør man sig selv rigtig godt ved ikke at bekymre sig alt for meget, selvom det kan være svært. Men nogle gange kan man alligevel ikke styre udfaldet, og hvad har det så hjulpet, at man har brugt energi og tid på at frygte noget, som man alligevel ikke kan gøre noget ved?? Går det galt – ja, så går det jo galt.. Og går det ikke galt – så ville det jo være lidt synd, at man så har brugt negativ energi på at frygte noget, som aldrig skete.. Hvad jeg ønsker at komme frem til er, at man skal forsøge at spare sig selv for så mange negative tanker, som det er muligt. Om tankerne bliver aktuelle eller ej, så påvirker de nemlig din krop negativt i form af bekymringer og mindre glæde. De evindelige tanker og overvejelser kan gøre dig ufokuseret og glemsom, og så føles det bare rigtig ubehageligt. Prøv såvidt muligt at vende det til noget positivt og gøre dine tanker til din ven i stedet for fjende på din vej mod et sundere og gladere liv. Positive tanker giver dig velbehag, optimerer immunforsvaret, fedtforbrændingen og sultfølelsen. Og det var for blot at nævne nogle af de positive effekter ved at tænke positivt. ”Hvad kan gå galt?” – prøv næste gang at tænke ”Hvad kan gå godt?”

“People are just as happy as they make up their minds to be.”

― Abraham Lincoln

//What are you thinking right now? You think constantly. Your thoughts affect your well being and health enormously. You are what you think. Ever heard about rumination? To ruminate is when you think and worries too much. Do you ever just think and think and think about all possible consequences and terrible outcomes? Well, I know that feeling way too well! And it is actually not that strange. Our brains have since our ancestors learned to focus on the negative aspects first. When they ran through the forest they searched for possible fears before taking time to admire the beautiful flowers. It was a pure survival strategy. That strategy does not benefit us much in our modern society today though. Of course, it is common sense to reflect and consider possible outcomes when making decisions. But in many cases you can worry too much! Mostly, you are not in control of what will happen anyway and if something goes wrong it goes wrong – whether you have worried about it or not. What I am trying to say is that worries and negative thoughts affect your health and well being a lot. It causes a lot of stress affecting your brain and memory badly. Your thoughts have a huge impact on your over all health. And try to turn that into something positive. Make your thoughts your friend instead of enemy. Positive thinking makes you feel well, optimize your immune system and your fat burn plus improves your hunger feeling. And that was just a few of the benefits from positive thinking. “What can go wrong?” – Try instead to think “What can go right?”

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Frankly Juice