En chokoladekage der gør dig sund fra top til tå

WALK’N TALK

walkKender i ikke det, at samtalen lige bliver lidt bedre, når man snakker, imens man går? Jeg er meget stor fan af gåture – og gør det rigtig tit! Powerwalk eller rask gåtur er efterhånden blevet en fast del af min ugentlige motion. En gåtur er nemlig sund for hele dig. Det behøver altså ikke at gøre ondt og være benhårdt hver gang, før det er godt for dig. Så er du ikke helt vild med tanken om at stå indenfor på en maskine eller at løbe en tur?? Så burde du gå dig en tur. Ved en gåtur øges lykkehormonerne i kroppen, og det er allerede efter kort tid, at man faktisk mærker effekterne. En gåtur mindsker stress. Når jeg er nedtrykt, ked af det, forvirret eller har store beslutninger, der skal tages, så går jeg altid en tur. Det gør mig gladere og bedre til at træffe valg og beslutte mig. Derudover er en gåtur altså bare godt for hele kroppen og systemet.. Musklerne tones, kredsløbet forbedres, og det er godt for fordøjelsen og stofskiftet. Gang belaster heller ikke kroppen som fx løb gør, og alle kan stort sæt ”dyrke” gang. Og en powerwalk er super træning for balderne 😉

Har du svært ved at få tid til at gå lange ture? Prøv at mødes med veninderne til en gåtur i stedet for at sidde på cafeen (så snakker i også meget bedre). Gå i stedet for at tage bussen – i det mindste noget af vejen, hvis du skal langt.. Gå en tur mens du snakker i telefon. En god måde at gå flere skridt om dagen er at inddrage gåturen i din planlægning. Jeg vælger tit at tage hjemmefra fx 30 minutter tidligere for at gå i stedet for at tage bussen til veninden, arbejdet, eller hvad jeg nu skal.. De “små skridt” tæller – og det kan ses både på taljemålet og lykkebarometeret!

//Walking is so so healthy – for both mind and body. It makes you happier, improves decision making and tones your body. It reduces stress! And not to forget: It is a great workout for your butt! Personally I walk A LOT. Either with friends or on a power walk. Walking is always a part of my weekly exercise program. Not a fan of the machines in the gym? Go for a walk! Having troubles finding time for walking? Meet with friends for a walk instead of coffee on a cafe. Walk while having phone conversations. Walk instead of using public transport – you just have to leave home earlier. 

2

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

En chokoladekage der gør dig sund fra top til tå