Hvad spænder ben for dig?

En chokoladekage der gør dig sund fra top til tå

Har man ligesom mig tit og ofte lyst til søde sager, så kan problemet heldigvis nemt løses med sunde alternativer! Jeg elsker at eksperimentere med forskellige opskrifter og gør det faktisk rigtig tit. På den måde kan jeg få tilfredsstillet den søde tand uden at få for mange af de usunde ting i løbet af en uge. Jeg hader dog, når jeg prøver at lave et sundt alternativ, der på ingen måde lever op til ”den ægte treat”. Så vil jeg hellere have den ægte vare. Denne chokoladekage er både sund og smager som en rigtig chokoladekage. Jeg bliver overrasket hver gang, jeg laver den, at den kan smage SÅ godt uden sukker, mel eller andre “dårlige” ting. Nyd den i godt selskab, og der er tale om optimal sundhed! 🙂 kage

Ingredienser:

250 g mandelmel (jeg plejer at lave mandelmel selv ved at blende hele mandler)

250 g dadler

5 spsk kakaopulver

1 tsk vaniljepulver

6 æg

Bland samtlige ingredienser og blend massen i en foodprocessor. Hæld dejen i en springform og kom kagen i ovnen på 165 grader i ca. 30 minutter. Husk at hold øje med den, da den hurtigt kan blive lidt brændt på overfladen. Da kagen var færdig, valgte jeg at hælde smeltet 70% chokolade på toppen. Stil den i køleskabet indtil afkølet. Hvis tidspresset kan du stille den i fryseren i 30-40 minutter. Inden servering dryssede jeg siet kakaopulver henover kagen og toppede med friske danske jordbær. Virkelig lækkert!

Psst! Kakao er fyldt med antioxidanter, og mandlerne bidrager med supersunde fedtstoffer, der fremmer stofskiftet, gavner kolesteroltallet, blodsukkeret og kredsløbet. Kagen gør dig glad OG sund!

Jeg vil næsten opfordre jer allesammen til at prøve at lave denne chokoladekage på et tidspunkt – ikke mindst for smagens skyld… 😉 Hav en dejlig fredag derude.

2

  • Sara

    Oh, I have to try that one 🙂 looks fäb!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • juliebowall

      You should. Be careful not getting addicted! ;)And Thanks.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Hvad spænder ben for dig?