Madpandekager uden mel

Koldskål med kammerjunker

SAM_1822 SAM_1815SAM_1820SAM_1821SAM_1823

Mmm, der er intet som koldskål med kammerjunker… Det er en rigtig sommerret, som jeg virkelig ELSKER! Jeg spiser den mest som dessert, men jeg kan sagtens også finde på at spise den som morgenmad, frokost eller aftensmad, hehe. Koldskål med kammerjunker er jo ikke ligefrem den sundeste ret, og den er fyldt med sukker. Når jeg spiser den så tit, som jeg gør her om sommeren, så er jeg virkelig henrykt over en ny opskrift på en sund version, som jeg har fundet! Den smager simpelthen så lækkert og mætter rigtig godt, fordi den er fyldt med mange gode proteiner og fedtstoffer. Er i ligeså vilde med koldskål og kammerjunker og spiser det ligeså tit som mig, så burde i prøve at lave denne sunde version i ny og næ, så man ikke får aaalt for meget af den sukkerholdige version 😉

Denne opskrift er til to personer, og jeg har fundet stor inspiration fra www.proteinopskrifter.dk. Jeg har kun ændret lidt i nogle af mængderne og fjernet/tilføjet hvad jeg kan godt lide. Alt du skal bruge:

 • 3 æggehvider (2 bægere)
 • 2,5 dl kærnemælk
 • 2,75 dl skyr
 • Citronsaft fra en halv citron samt citronskal fra en hel (Jeg synes det blev så lækkert med den syrlige citrussmag – er man ikke til for meget af det undlad evt citronskal)
 • Frisk vanilje fra 1/2 vaniljestang

Pisk æggehviderne stive, bland de resterende ingredienser i og voliá – den er klar til at spise. En rigtig koldskål skal dog serveres med kammerjunker, synes jeg. Dem kan du også lave i en sund version. Opskrift inspireret af www.lowcarblivsstil.dk. Jeg har justeret lidt i mængderne dog. Denne opskrift laver ca. 25-30 stk:

 • 3 æggehvider (2 bægere)
 • 50 g mandelmel (man kan købe mandelmel i store supermarkeder og helsekostbutikker eller selv lave det ved at blende mandlerne fint til mel)
 • Frisk vanilje fra 1/2 vaniljestang

Pisk æggehviderne stive. Vend mandelmel og vanilje i massen. Med en teske from små kammerjunker og læg dem på en bageplade med bagepapir. De skal have ca 25-30 minutter i ovnen på 150 grader varmluft. Men kig til dem og vurder, om de skal have mere eller mindre afhængigt af hvor brune og “crispy”, du ønsker dem. Lad dem hvile og køle af en halv times tid. Nu kan du nyde en sund og virkelig proteinrig koldskål med kammerjunker. Er du vant til, at den virkelig skal smage sødt, da vil jeg anbefale lidt sødemiddel (fx stevia), men til min smag behøver den det slet slet ikke.

2

 • Sara

  Mmm sound good =) have to try here in Sweden 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ninette

  Perfekt, det skal prøves! – Det må blive dagens dessert.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Madpandekager uden mel